Samsung si Google au lansat Galaxy Nexus (Galerie foto)

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 11:34
2170 citiri
Samsung si Google au lansat Galaxy Nexus (Galerie foto)
Galaxy Nexus & Ice Cream Sandwich

Samsung Electronics a lansat, miercuri, la Hong Kong, telefonul Galaxy Nexus, primul smartphone care functioneaza pe baza celei mai recente versiuni a sistemului de operare Android, de la Google.

Galaxy Nexus are un display HD Super AMOLED de 4,65" cu rezolutie de 720p, si procesor 1,2GHz dual core.

Noul dispozitiv este vazut de presa si specialistii in domeniu ca un raspuns la iPhone4S, care are mai putin de o saptamana pe piata si care a vandut deja 4 milioane de unitati, scrie USA Today.

In cadrul lansarii, care a avut loc la Hong Kong, senior vice-presedintele Google, Andy Rubin, a declarat ca ultima varianta a sistemului de operare Android, numita si "Ice Cream Sandwich" este o adevarata inovatie, un sistem care "functioneaza atat pe telefoane, cat si pe tablete, dar si pe orice dispozitiv aflat in aceasta gama".

Caracteristicile Android Beam si Face Unlock reprezinta cele mai inalte realizari tehnologice pentru dispozitivul "Ice Cream Sandwich", sustine Rubin.

Android Beam permite transferul de date intre doua smartphone-uri, cu conditia sa fie tinute la un loc, in timp ce Face Unlock foloseste tehnologia de recunoastere faciala pentru a activa telefoanele, in loc sa foloseasca parole conventionale.

Cu toate acestea, in timpul lansarii de la Hong Kong, caracteristica Face Unlock a esuat, nereusind sa activeze unul dintre telefoanele Galaxy Nexus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lansare Galaxy Nexus, #Google Android Samsung , #Stiri Gadget