Piata mondiala a dronelor se va dubla in urmatorii 10 ani - studiu

Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:55
1542 citiri
Piata mondiala a dronelor se va dubla in urmatorii 10 ani - studiu

Piata mondiala a dronelor se va dubla in urmatorii 10 ani, ajungand la 11,6 miliarde de dolari pe an, potrivit unui studiu al grupului american Teal, facut public luni la salonul aeronautic de la Bourget.

Conform acestui studiu, avioanele fara pilot vor continua sa reprezinte sectorul cel mai dinamic al industriei aeronautice, care sufera de pe urma reducerii bugetelor consacrate apararii, in Occident, informeaza AFP.

Grupul american estimeaza ca, pe segmentul dronelor, cheltuielile anuale vor creste in schimb de la 5,2 miliarde de dolari pe an in prezent la 11,6 miliarde, pe zece ani.

"Piata dronelor (n.r. AFP sau UAV, in engleza, de la 'unmanned aerial vehicles', 'vehicule aeriene fara echipaj') evolueaza si se extinde pe plan international", constata autorul studiului, Philip Finnegan.

"Dronele si-au demonstrat importanta in Irak si in Afganistan si sunt cerute de un numar tot mai mare de armate din lume", afirma acesta.

Grupul Teal prevede ca, in urmatorii 10 ani, 65% din cheltuielile Statelor Unite ale Americii in domeniul cercetarii si dezvoltarii vor viza tehnologia dronelor si ca 51% din comenzile de drone vor veni de asemenea din SUA.

Israelul este un alt stat important producator de drone, aparate care sunt utilizate deocamdata in principal in domeniul militar.

#piata mondiala drone, #vanzari drone, #vanzari avioane fara pilot, #cercetare tehnologie drone , #Stiri Gadget