Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

living connect® - calificativul maxim la testul pentru certificarea Eu.Bac.

living connect® - calificativul maxim la testul pentru certificarea Eu.Bac.


Termostatul living connect® - produsul emblema al noii serii de termostate electronice living by Danfoss - a devenit primul termostat electronic care a trecut testul pentru certificarea Eu.Bac, recunoscuta pe plan mondial si condusa de CSTB (Centrul Francez Scientifique et Technique du Batiment).

Cu adevarat impresionanta a fost valoarea extrem de mica, doar 0,4 puncte, obtinuta pentru precizia controlului (CA). Controlul precis al temperaturii este conditia principala pentru asigurarea unui potentialului ridicat de economisire al energiei si unui grad ridicat de confort termic - doua caracteristici cheie ale produselor din noua gama living by Danfoss.

"Valoarea CA este unul dintre elementele principale ale noului sistem de etichetare energetica dezvoltat pentru controlul produselor casnice. Obtinerea valoarii de 0,4 ne arata ca suntem cu siguranta pe drumul cel bun. Ni se confirma astfel faptul ca produsele din seria living by Danfoss prezinta o oferta puternica pe piata si ca aceasta linie de produse se remarca prin functionalitate ridicata si potentialul de economisire al energiei", declara Hans Erik Larsen, Product Portfolio Director, Danfoss Heating Solutions.

Valoarea CA reprezinta precizia controlului si se masoara prin diferenta dintre temperatura reala a mediului ambient si temperatura setata pe termostatul de radiator - cu cat diferenta este mai mica, cu atat termostatul este mai exact.

living by Danfoss aduce termostatele in era digitala, oferind o serie de noi optiuni si functii inteligente pre-instalate, care au ca scop sporirea confortului si reducerea consumului de energie. Prin alegerea sistemului living connect® si Danfoss Link Control Centre utilizatorii pot programa de la unitatea de comunicare wireless, toate radiatoarelor din cladire.

Astfel, nu mai este necesara programarea fiecarui termostat individual, temperatura poate fi modificata direct de la Danfoss Link. Mai mult, Danfoss Link ofera optiunea de a conecta la retea si alte surse de caldura, precum incalzirea prin pardoseala, astfel un intreg sistem de incalzire poate fi controlat dintr-o singura unitate centrala.

Termostatele living connect® detin si prestigiosul reddot design award, premiu acordat pentru designul elegant si integrarea ingenioasa a functiilor inteligente intr-un termostat programabil.

Instalarea sistemului wireless, format din termostatele living connect® si unitatea centrala Danfoss Link CC, poate genera economii de energie de pana la 23% daca acesta inlocuieste termostate din clasa energetica C.

Atunci cand acest sistem este instalat intr-un spatiu in care anterior radiatoarele erau dotate doar cu robinete manuale, se poate obtie o economie de energie de pana la 46%. Cheia acestor economii sunt trasaturile inteligente, precum functia "plecat" care va permite sa reduceti temperatura si consumul de energie atunci cand sunteti plecati, iar sistemul creste automat temperatura, astfel incat sa va bucurati de confortul termic dorit la intoarcere.

Functia "fereastra deschisa" opreste automat incalzirea atunci cand aerisiti, pentru a reduce risipa de energie.

Pentru mai multe detalii despre termostatele inteligente din famila living by Danfoss va invitam sa accesati living.danfoss.ro.

Despre Danfoss

Danfoss este lider global in domeniul solutiilor care ajuta la reducerea consumului de energie si raspunde provocarii schimbarilor climatice. Activitatile Danfoss sunt impartite in trei divizii principale: Refrigerare & Aer Conditionat, Tehnica incalzirii si Actionari electrice, fiecare dintre ele ocupand o pozitie de frunte in domeniu sau.

Danfoss Heating este unul din liderii domeniului incalzirii, oferind o gama larga de componente si solutii pentru generarea, distributia si utilizarea caldurii pentru confort si economie de energie in cladiri si locuinte. Divizia Danfoss Heating este organizata in urmatoarele domenii strategice sustinute de o organizatie globala de vanzari:

- Controlul confortului rezidential si din cladirile comerciale

- Componente pentru arzatoare

- Echipamente pentru termoficare

- Incalzire prin pardoseala

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1509 ori