Google a conceput pantofi vorbitori impotriva lenei

Luni, 11 Martie 2013, ora 15:00
2304 citiri
Google a conceput pantofi vorbitori impotriva lenei

Compania Google a prezentat prima pereche de "pantofi sport experimentali vorbitori" Talking Shoe, care ii ajuta pe cei care ii incalta sa-si invinga lenea si sa fac sport, la conferinta de tehnologie SXSW Interactive din orasul Austin (capitala statului american Texas).

De exemplu, pantofi sport pot sa inceapa sa "bazaie" si sa rosteasca apelativul "Lenesule!" la adresa proprietarului pentru lipsa sa de activitate, in cazul in care ar sta incaltat pe un fotoliu sau o canapea, incercand sa-l indemne sa faca mai multa miscare, transmite ABC.

Ei au incorporate un pedometru, un giroscop si accelerometru, precum si un difuzor care le permite acestora sa comunice cu proprietarul si sa-i dea diferite comenzi.

Mai mult, acesti pantofi pot fi cuplati la un smartphone sau la ochelarii Google Glass, cu ajutorul Bluetooth.

In pofida interesului ridicat fata de acesti adidasi, compania Google a anuntat ca nu intentioneaza sa produca pantofi sport pe scara larga.

"Obiectivul nostru a fost de a-i inspira pe tineri sa-si creeze propriile modele, de aceea vom publica detaliile pantofilor sport experimentali pe site-ul nostru, astfel incat orice doritor sa-si poata crea propriul model de pantofi inteligenti", a declarat un reprezentant al Google.

#pantofi sport Google, #pantofi vorbitori Google, #inventii Google , #Stiri Gadget