Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Era PC-urilor s-a sfarsit: Tot mai multi aleg tableta

Era PC-urilor s-a sfarsit: Tot mai multi aleg tableta


Livrarile la tablete din sezonul sarbatorilor de iarna au crescut cu 75% in 2012, in SUA, si au atins, cu aceasta ocazie, un nou nivel record, de 52,5 de milioane de unitati.

Avansul tabletelor a avut loc in contextul diversificarii ofertei si a scaderii preturilor, transmite compania de cercetare International Data Corp, citata de Reuters.

In timp ce piata tabletelor a crescut constant, livrarile la PC-uri au scazut in perioada octombrie - decembrie 2012 cu 6,4%, pana la nivelul de 89,8 milioane de unitati.

In plus, daca facem o comparatie intre compania care a livrat cele mai multe tablete in aceasta perioada si cea care a livrat cele mai multe PC-uri, diferenta este semnificativa. In timp ce livrarile de tablete ale Apple au fost de 22 de milioane de unitati, cele la PC-uri au fost pentru HP de doar 15 milioane de unitati.

Pentru Apple, in ciuda acestor cifre impresionante, Sarbatorile de Iarna au adus si vesti mai putin bune. Cota sa de piata a continuat sa scada pe segmentul tabletelor, de la 51,7% la sfarsitul lui 2011, pana la 43,1% trimestrul patru din 2012 anului trecut. O evolutie negativa a cunoscut-o si Amazon, a carei cota de piata s-a redus in acelasi interval temporar la 11.5% de la 15,9%.

In schimb, cota de piata a Samsung aproape s-a dublat in comparatie cu ultimul trimestru din 2011, ajungand la 15,1%. Si livrarile la tabletele Asus au crescut, cota de piata a companiei marindu-se la 5,8% de la 2%, in timp ce proaspat lansata tablet Surface de la Microsoft a avut livrari de aproximativ 900.000 de unitati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2036 ori