Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o imprimantă 3D

Luni, 27 Februarie 2023, ora 18:55
633 citiri
Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o imprimantă 3D
FOTO: freepik.com

Vrei o imprimantă 3D ca să creezi obiectele pe care ți le dorești rapid în confortul locuinței tale și chiar în acest moment fără să mai aștepți livrarea sau să te deplasezi chiar tu la magazin? Vrei să începi un business propriu? Dacă ai răspuns cu „Da” la cel puțin una dintre întrebări, atunci ai deja în coșul de cumpărături câteva modele salvate. Dacă nu știi ce să alegi, fiindcă nu ai idee ce tehnologie este potrivită pentru tine, citește rândurile de mai jos.

La 3DinBox, vei găsi atât imprimantele 3D dorite, cât și accesoriile aferente fiecărui model de device: extrudere, duze, suprafețe magnetice Creality Ender 3 Pro, adezivi pentru platforma de printare, carduri SD, cât și piese de schimb și scule de lucru.

Tipurile de imprimante 3D și materialele utilizate

SLA (Stereolitografie) - este o tehnologie frecvent întâlnită atât în locuințele iubitorilor de imprimare 3D, cât și în numeroase firme de succes. SLA utilizează rășini lichide sau materiale ceramice și creează obiecte bogate în detaliu și foarte rezistente. Vei putea realiza scule de lucru, matrițe, prototipuri, bijuterii.

FDM (Modelare prin extrudare termoplastică) - utilizată pentru diferite obiecte de dimensiuni mici, medii și mari, FDM este o tehnologie accesibilă care utilizează materiale precum ABS, PLA, poliamidă sau polietilenă. Este potrivit pentru crearea pieselor în detaliu, prototipuri etc.

SLS (Sintetizare laser selectivă) - este o tehnologie „versatilă“, pe bază de pulberi plastice - nylon, poliamidă, cât și pulberi metalice, din sticlă sau ceramice.

DLP (Expunere digitală a luminii) - este utilizată datorită acurateții foarte bune și a finisajelor suprafețelor de înaltă calitate. Este o tehnologie precisă și fină, fiind deci des întâlnită în domeniile dentare, electronice sau pentru realizarea bijuteriilor. Folosește rășini și polimeri pe bază de ceară sau fotopolimeri.

Avantajele imprimării 3D

Dacă te-ai decis să achiziționezi o imprimantă 3D pentru businessul sau hobby-ul tău, însă îți dorești să știi exact care sunt avantajele pe care ți le oferă și cum poți beneficia la maxim de ceea ce oferă, atunci iată cele șase motive pentru care să investești într-un astfel de dispozitiv!

  • „Versatilitate“. Indiferent de activitățile și dorințele tale, vei găsi imprimantele 3D potrivite; cele pe bază de rășină sunt preponderent utilizate pentru crearea obiectelor bogate în detalii, pe când cele pe filament sunt folosite în realizarea produselor finite de dimensiuni mai mari și mai simple în design. Cu toate acestea, o imprimantă 3D îți va fi cu siguranță de ajutor pentru huse de telefon, carcase de mașină sau accesorii pentru zona dentară!
  • Palete cromatice extinse. În funcție de obiectele pe care vrei să le materializezi, ține minte că poți folosi palete vaste de culoare, cât și nuanțele speciale ale acestora: albastru marin (închis), albastru cer (deschis), roșu aprins sau culoarea cireșei etc. Totuși, indiferent de tonul de bază, vei realiza finisajul manual sau cu alte device-uri.
  • Creezi prototipuri. Pentru domeniile care țin de design, arhitectură, auto etc., o imprimantă 3D te va ajuta să creezi rapid și precis un model în miniatură, un prototip pe care-l vei putea utiliza/arăta persoanelor interesante. De exemplu, dacă urmează să construiești o casă, îi poți arăta clientului un prototip al acesteia chiar înainte de a începe planul propriu-zis.
  • Materiale „versatile“. Cu o imprimantă 3D, poți, în funcție de domeniu, să printezi cu materiale diferite, mai dure sau mai slabe, rigide sau maleabile, precum: rășini, materiale plastice (ABS, PLA), materiale cu proprietăți speciale, sticlă, metal etc.
  • Prețuri atractive. Realizarea obiectelor cu ajutorul unei imprimante 3D te ajută să economisești costurile, timpul și forța de lucru, fiind deci o investiție smart pentru firma ta sau chiar pentru pasiunile tale.
  • Accesibilitate. Dacă la începutul apariției imprimantelor 3D, acestea erau utilizate de către grupuri restrânse de oameni, în prezent, poți achiziționa un astfel de device de oriunde în doar câteva minute!

Așadar, imprimantele 3D oferă numeroase avantaje, cât și tehnologii și materiale diferite de lucru, astfel încât să creezi întocmai ceea ce ai nevoie sau îți dorești. Descoperă colecția completă de modele pe 3dinbox.ro, iar dacă ai nevoie rapidă de un design virtual materializat, firma îți oferă imprimare 3D și livrare pe tot teritoriul României.

#imprimanta, #imprimanta 3d , #Stiri Gadget