Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce faci daca iti pierzi laptop-ul, tableta sau smartphone-ul

Ce faci daca iti pierzi laptop-ul, tableta sau smartphone-ul


Pierderea laptopului, tabletei sau a smartphone-ului poate sa fie in multe cazuri chiar mai grava decat pierderea portofelului. Pe langa costul ridicat al dispozitivului, accesul unei persoane straine la laptop, tableta sau smartphone ridica probleme grave de securitate, prin informatiile la care aceasta ar putea ajunge.

Iata cateva aplicatii care te pot ajuta in aceste situatii, conform Mashable.

1. Find My iPhone/ iPad/ iPod/ Mac
Ele permit localizarea de la distanta a dispozitivelor care functioneaza pe baza sistemelor de operare iOS sau a laptopurilor Mac. Iar daca nu vei putea sa iti gasesti dispozitivul, macar poti impiedica alte persoane sa-i acceseze continutul.

Aceste aplicatii sunt realizate de Apple si, desi nu sunt incluse in sistemul de operare, ele pot fi descarcate gratuit de pe App Store.

2. Lost pentru Android
Este o aplicatie gratuita pentru smartphone-urile pe baza de Android si ofera o gama larga de optiuni de la posibilitatea de a citi de la distanta sms-urile trimise si primite de pe smartphone sau redirectionarea apelurilor, la stergerea memoriei acestuia, localizare prin GPS sau oprirea conexiunii de date sau Wi-Fi printr-un singur sms.

3. Kapersky Mobile Security ofera, pe langa localizarea prin GPS, stergerea sau blocarea smartphone-ului, si o optiune foarte interesanta: Mugshot.

Mugshot activeaza camera din fata a telefonului pentru a fotografia hotul sau cel putin locul unde a ramas telefonul. Fotografiile facute de Mugshot nu vor alerta hotii prin obisnuitele semnale sonore sau vizuale care indica functionarea camerei foto de pe smartphone.

4. Prey este disponibila pentru smartphone-urile si tabletele Android, Macbook-uri si PC-urile Windows.

Dupa ce ti-a disparut laptopul, poti sa il marchezi ca "disparut" pe website si sa monitorizezi localizarea lui asa cum este transmisa de Wi-Fi. De asemenea va face capturi de ecran, asa ca poti sa observi activitatea hotului.

In caz ca smartphone-ul e cel ce lipseste, programul va trimite un sms cu adresa ta de e-mail, astfel incat sa iti poata fi returnat.

Software-ul de baza este gratuit, dar pentru a urmari mai multe dispozitive sau a putea utiliza optiuni suplimentare, trebuie cumparat.

5. LoJack pentru laptopuri rezista la stergere, permite localizarea de la distanta si poti sa recuperezi ulterior toate datele de pe computer, chiar daca au fost sterse.

6. LockItTight face capturi de ecran si permite localizarea de la distanta. Optiunile de baza sunt gratuite.

7. StealthGenie poate fi folosit pentru smartphone-urile Android, Blackberry si iPhone.

El opereaza in secret si aduna informatii despre toate activitatea telefonului, iar apoi le transmite catre un cont web securizat. Permite localizarea de la distanta si costa 99,99$ sau 129,99$ pentru optiunea Gold.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4032 ori