Aspiratorul ce face toata treaba in locul tau, la o noua generatie

Sambata, 30 August 2014, ora 00:00
2565 citiri
Aspiratorul ce face toata treaba in locul tau, la o noua generatie

Un nou robot ce aspira singur a fost lansat in Romania, iar in acest weekend ti-l recomandam pentru ca este un etalon pe piata internationala a dispozitivelor de curatare robot cu vacuum tocmai prin autonomia si durata de viata a bateriei sale.

Aparatul, ce poarta numele Scout RX1, a fost lansat de Miele si are o greutate de 2,9 kilograme, inaltime de 89 de milimetri si diametrul de 350 de milimetri, diferentiindu-se de restul aspiratoarelor-robot prin tehnologia inteligenta incorporata.

Practic, un astfel de aspirator face toata curatenia in locul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa il programezi si sa marchezi cu o banda magnetica suprafetele pe care nu doresti sa le aspire, daca este cazul.

Astfel, noul Scout Rx1 de la Miele vine ca o concurenta serioasa la adresa Samsung Navibot VCR 8845, Samsung Navibot VCR 8855L3B sau iRobot Roomba 521, deja existente pe piata autohtona.

Noile tehnologii pentru aspirat

Tehnologia "Smart Navigation" permite aspiratorului-robot sa genereze o harta virtuala a suprafetei de curatat, si sa o faca fara impedimente, indiferent de textura suprafetelor aspirate.

Sistemul include un senzor giroscopic masoara si inregistreaza miscarile de intoarcere ale aspiratorului o camera digitala integrata in carcasa superioara ce scaneaza, de mai multe ori pe minut, suprafata incaperii.

El mai include si sapte senzori infrarosu ce scaneaza la 180 de grade si-l protejeaza impotriva unei eventuale loviri a aspiratorului de acestea;

Trei senzori infrarosu amplasati sub unitate ii ofera capacitatea de a sesiza apropierea unei margini a suprafetei aspirate si de a evita-o, Scout RX1 avand capacitatea de a recrea in timp real o noua ruta.

"Triple Cleaning"

Doua perii rotative lungi dirijeaza particulele aspirate spre centrul unitatii, de unde particulele mari sunt preluate si inmagazinate intr-un recipient detasabil, in timp ce praful fin este transportat intr-o cutie dedicata.

Aceasta are o capacitate de 0,6 litri si poate fi indepartata printr-o simpla apasare de buton. Aerul din camera este improspatat continuu cu ajutorul filtrului AirClean.

Patru programe de curatare: Auto, Spot, Corner si Turbo

In programul "Auto", dispozitivul curata intreaga incapere.

"Spot" este dedicat aspirarii unei zone definite de pana la 1,80 de metri patrati. Cu acest program vei putea curata foarte bine intreaga zona in care s-a servit cina, fara efort.

Programul "Corner" vizeaza o atentie sporita asupra colturilor incaperii, iar pentru o curatare rapida, Miele a dezvoltat programul "Turbo",.

"Turbo" ofera o curatenie mai minutioasa decat programul "Auto", intr-un interval de timp redus la jumatate.

Aspiratorul se intoarce singur la incarcator

Intr-un un ciclu complet al bateriei, Scout RX1 curata in 120 de minute o suprafata de pana la 150 de metri patrati. Pentru suprafete mai mari, aspiratorul se reintoarce automat la sursa de electricitate pentru reincarcarea bateriei si in aproximativ doua ore reia programul de curatenie din punctul in care s-a oprit anterior.

Chiar si dupa 300 de cicluri de reincarcare, bateria cu polimeri de litiu-ion aflata in dotarea Scout RX1 va functiona la aceiasi parametrii ca la prima utilizare, promit producatorii.

Asta inseamna ca bateria are o durata de viata de trei ori mai mare decat a acumulatorilor reincarcabili obisnuiti.

Daca te-am facut curios, atunci trebuie sa stii ca poti comanda online noul aspirator, pentru 2.990 de lei.

#robot aspirator, #aspirator Miele, #Scout RX 1 aspirator , #Stiri Gadget