Asimo, robotul umanoid "a invatat" sa toarne bere in pahar si sa se joace fotbal

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 10:27
1401 citiri
Asimo, robotul umanoid "a invatat" sa toarne bere in pahar si sa se joace fotbal

Robotul umanoid ASIMO, produs de compania japoneza Honda, "a invatat" sa identifice oamenii dupa voce sau dupa aspectul lor exterior, sa joace footbal (mai exact, sa loveasca mingea cu piciorul), sa urce scarile si sa stranga mana unui om.

ASIMO poate sa evalueze mediul inconjurator, mediul inconjurator, sa interactioneze cu acesta si chiar sa anticipeze actiunile oamenilor.

Noile imbunatatiri aduse robotului ii permit sa treaca de la "masina automata" la "masina autonoma".

Potrivit creatorilor sai, robotul umanoid poate fi folosit pentru activitati in conditii extrem de periculoase, cum ar fi cele de la centrala nucleara Fukushima, grav avariata in urma cutremurului si tsunamiului din 11 martie 2011.

Reprezentantii centralei nucleare se arata interesati de utilizarea robotului in eliminarea consecintelor accidentului de la centrala avariata.

Noul robot ASIMO are o greutate de 48 de kilograme (cu 6 mai mult decat predecesoul sau), si se poate deplasa cu 9 km/ora (cu 3km/ora mai mult decat precedenta varianta.

Asimo nu numai ca merge inainte si inapoi, ci poate sa-si mentina echilibrul pe o suprafata care vibreaza sau pe un teren accidentat. El poate de asemenea sa joace fotbal (mai exact, sa loveasca mingea cu piciorul), sa urce scarile si sa stranga mana unui om.

Robotul poate sa utilizeze limbajul semnelor, sa deschida o cutie cu bere, sa toarne lichidul intr-un pahar, ghidandu-se dupa comenzile vocale ale omului.

Honda a anuntat infiintarea unei noi diviziuni Honda Robotica, care se va ocupa atat de cercetari in domeniul roboticii, cat si de productia in masa si de utilizarea practica a robotilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#robot umanoid Asimo , #Stiri Gadget