Android domina o noua piata in crestere: Smartwatch

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 12:32
1780 citiri
Android domina o noua piata in crestere: Smartwatch
Samsung Galaxy Gear

Smartwatch-urile au devenit foarte atragatoare pentru consumatori, vanzarile de anul trecut ajungand la 1,9 milioane de unitati, piata fiind dominata de sistemul de operare al Google, Android, cu o cota de 61%.

Piata acestor gadgeturi este inca in formare si are un mare potential de crestere. In 2012, producatorii au vandut numai cateva sute de mii de unitati, conform datelor furnizate de Neil Mawston, director executiv la Strategy Analytics, citat de TechHive

Unul dintre cele mai mari succese din piata a fost modelul Galaxy Gear, dezvoltat de Samsung, care a adus sistemul Android intr-o pozitie dominanta pe piata. Conform datelor publicate de companiile de cercetare, acest model a fost promovat agresiv in SUA, Marea Britanie si Coreea de Sud.

Android, fara concurenti puternici, deocamdata. Sunt asteptati Apple si Microsoft

In acest segment de piata, Android are cativa concurenti, cum ar fi Firefox si Pebble OS, dar nici unul dintre acestia nu este o amenintare serioasa pentru Google.

Insa, in perioada urmatoare, va intra in competitie cu Apple, Microsoft si, cel mai probabil, cu Tizen sau China OS (COS). Acestia pot oferi alternative credibile pentru platforma Google, considera Strategy Analytics.

Apple nu a facut publice, inca, detalii despre smartwatch, dar daca va intra pe acest segment, produsul lor va fi un catalizator pentru intreaga piata, a spus Mawtson.

Pentru a avea un succes asemanator cu cel al tabletelor si smartphone-urilor, aceste gadgeturi au nevoie de imbunatatiri generale, inclusiv pentru hardware si aplicatiile din ecosistem. De asemenea, preturile vor trebui sa scada.

"Acum este o diferenta destul de mare intre pretul smartwatch-urilor si cat sunt dispusi oamenii sa cheltuiasca", a subliniat Mawtson.

Comparativ cu cele aproape doua milioane de smartwatch-uri, anul trecut s-au vandut circa 227 milioane de tablete si 990 de milioane de smartphone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#galaxy gear, #samsung smartwatch, #android piata, #Apple Microsoft , #Stiri Gadget