Cum sa se pregateasca corespunzator companiile pentru intoarcerea la birou a angajatilor

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 17:13
1109 citiri
Cum sa se pregateasca corespunzator companiile pentru intoarcerea la birou a angajatilor
camere supraveghere FOTO: unsplash.com

Dupa o perioada foarte indelungata in care angajatii si-au desfasurat activitatea profesionala de acasa, din confortul propriei locuinte, anumite companii pot decide ca acestia sa se intoarca la sediu. Totusi, pentru a respecta toate normele de siguranta, iar salariatii sa lucreze intr-un mediu sigur si steril, se impun anumite masuri de precautie si preventie. Iata cateva sfaturi utile pe care oamenii de afaceri sa le ia in considerare.

Program de munca defalcat

Pentru a evita supraaglomerarea la birou, iar cat mai putine persoane sa intre in contact direct, se recomanda o strategie cu privire la deplasarea la birou, deci un program de munca defalcat. Mai precis, angajatorii ar trebui sa isi incurajeze subalternii sa vina pe rand la serviciu, iar la sediu sa isi exercite activitatea profesionala un numar prestabilit de persoane. In plus, oamenii de afaceri mai pot apela si la programul de munca flexibil, adica sa le ofere posibilitatea ca macar o zi din saptamana lucratoare sa o petreaca acasa, de unde sa munceasca. De asemenea, subalternii pot fi testati periodic in mod gratuit, iar angajatorul sa suporte toate costurile.

Un sistem de securitate performant

Indiferent unde si cum este amplasat sediul oricarei companii, fie ca se afla intr-un apartament sau intr-o cladire de birouri, este necesara instalarea unui sistem de securitate performant, care sa le asigure angajatilor siguranta de care au nevoie. De exemplu, pe langa contractarea unei firme de paza, orice companie ar trebui sa aiba instalat un videointerfon sau un sistem de acces pe baza de cartela, pentru ca persoanele straine sa nu patrunda in incinta. In plus, zona trebuie supravegheata 24/7. O solutie eficienta si moderna o reprezinta montarea unor camere de supraveghere profesionale, atat in interiorul businessului, dar si in afara acestuia. Pe de alta parte, o alta metoda complementara este apelarea la un sistem de alarma, pentru a preveni tentativele de intrare prin efractie, pentru sustragerea bunurilor de valoare.

Un mediu steril de lucru

Angajatorii trebuie sa ia in calcul toate aspectele ce tin de siguranta angajatilor. Drept urmare, salariatii vor avea nevoie de masti, produse de igiena, dezinfectant si sapun lichid la discretie, toalete extrem de curate sau de un sistem de ventilatie modern. In plus, birourile trebuie amenajate astfel incat sa se pastreze o distanta corespunzatoare intre angajati, conform normelor in vigoare. De asemenea, cum majoritatea cantinelor sau magazinelor au un program limitat sau sunt inchise, iar subalternii nu isi mai pot procura mancare, preferabil ar fi ca bucataria sa fie reamenajata si dotata cu electronice si electrocasnice de ultima generatie. Aceasta trebuie sa fie spatioasa, sa aiba un frigider modern, o lada frigorifica, un espressor, un toaster, un cuptor cu microunde si un spatiu special amenajat unde se poate gati in siguranta.

Deplasarea cu masina personala

Cei care detin un business ar putea sa isi incurajeze angajatii sa evite deplasarea cu mijloacele de transport in comun, iar in locul acestora sa vina la munca cu masina persoanala. Iar ca sa ii motiveze, le pot deconta transportul sau sa le achite parcarea. Iar in cazul in care unii dintre salariati nu detin un automobil, compania le poate pune la dispozitie un mijloc de transport exclusiv, pe care sa-l foloseasca doar angajatii firmei, fara sa intre in contact cu alte persoane. Astfel, riscul de a contracta un virus sau o bacterie va scadea.

Acestea sunt doar cateva dintre masurile de siguranta pe care le pot lua antreprenorii ca sa isi tina angajatii in siguranta atunci cand se vor intoarce la sediul companiei. In plus, oamenii de afaceri trebuie sa tina cont si de faptul ca salariatii vor avea nevoie si de o incapere speciala unde vor socializa, deci este necesar ca aceasta sa fie indeajuns de spatioasa, astfel incat sa se respecte masurile de distantare sociala.

Sursa foto: unsplash.com

#camere video, #camere supraveghere , #Spy gadget