Ultima aparitie a Microsoft la CES, un spectacol

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 08:50
1988 citiri
Ultima aparitie a Microsoft la CES, un spectacol
Microsoft la CES

Microsoft a facut furori la Consumer Electronic Show (CES), cel mai mare targ de tehnologie din lume. Standul companiei americane a fost unul dintre cele mai mari si cele mai interesante, dotat cu o sumedenie de gadgeturi.

Microsoft va renunta la participarea la CES dupa editia din acest an, motiv pentru care gigantul IT si-a impus sa faca ultima aparitie la targul de tehnologie memorabila. Vizitatorii standului Microsoft de la CES au putut vedea curse 3D, Xbox Kinect si au putut participa la un o competitie cel putin inedita, scrie Business InsiderB.

Intr-un separeu special amenajat, fanii companiei Microsoft s-au putut delecta cu jocuri pe consola Xbox 360, iar cei mai norocosi au putut prinde un loc unde se derula Star Wars. La consola aceasta, jucatorul se putea distra cu o cursa cu nave spatiale, din cunoscutul joc, dar intr-o varianta 3D.

Calitatea imaginii si a sunetului au fost intens apreciate de participanti, scrie publicatia amintita. Intr-un alt colt, reprezentantii Microsoft ii tentau pe vizitatorii standului de la CES cu un concurs inedit. Compania oferea 100 de dolari celui care putea demonstra ca are un telefon mobil mai rapid decat Windows Phone.

La CES nu au fost uitate nici doamnele. Acestea puteau testa noul sistem Kinect, care le permite sa probeze virtual mai multe haine si accesorii. Platforma scaneaza imaginea doritoarei si afiseaza pe ecran hainele si accesoriile selectate de aceasta. Sistemul functioneaza ca o cabina de proba virtuala si economiseste mult timp, altfel pierdut in diverse magazine.

Vizitatorii standului au putut testa performantele noului Windows 7, dar si pe cele ale telefonului Windows. Versiunea demo a Windows 8 a facut, de asemenea, senzatie, iar interesul fanilor pentru aceasta i-ar putea incuraja pe cei de la Microsoft sa grabeasca lansarea.

Tot la CES, Microsoft a propus un separeu numit concept store, unde au fost prezentate mai multe prototipuri si versiuni demo. CES are loc in Las Vegas si este evenimentul care seteaza in fiecare an cele mai importante trenduri tehnologice si in care se lanseaza cele mai tari gadgeturi ale anului.

Anul trecut, Centrul de Conventii din Las Vegas a fost vizitat de peste 140.000 de oameni, iar organizatorii se asteapta ca cifrele din 2012 sa fie cel putin la fel de bune.

Interesul vizitatorilor pentru cel mai mai mare targ de tehnologie dovedeste ca acesta nu si-a pierdut importanta de-a lungul timpului, cu toate ca mai multi producatori importanti au anuntat ca nu vor mai participa, incepand de anul viitor.

Printre acestia se numara si Microsoft, care a anuntat ca din 2013 nu va mai tine niciun discurs la CES si nu mai avea niciun stand. "Am decis ca in luna ianuarie sa avem ultimul discurs de deschidere in cadrul CES.

Vom continua sa participam la CES, un loc bun pentru a ne intalni cu partenerii si clientii, dar nu vom mai avea discurs si nici stand", a declarat intr-un scurt articol pe blog Frank X. Shaw, vicepresedinte de comunicare in cadrul Microsoft.

#Microsoft CES, #lansari Microsoft CES, #Microsoft CES 2012 , #Gadgeturi IT