TouchPad-ul HP, pe locul doi in vanzarea de tablete

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 13:00
1581 citiri
TouchPad-ul HP, pe locul doi in vanzarea de tablete

TouchPad-ul HP s-a plasat pe locul doi dupa tabletele Apple dupa numarul de vanzari in 2011, desi a fost scos din magazine in vara. Tabletele Samsung s-au clasat pe locul al treilea.

Conform datelor oferite de compania de cercetare The NPD Group, gadget-ul de la HP a reusit sa inregistreze cele mai multe vanzari din SUA dupa celebrele iPad-uri, urmata indeaproape de Samsung Galaxy Tab, scrie Eweek.

Conform acestora, vanzarile de TouchPad au crescut datorita reducerii de pret din luna august, cand HP a incercat sa isi lichideze stocul. Atunci, la unul dintre cei mai mari retaileri de IT din SUA, Best Buy, pretul pentru modelul de 16GB a scazut de la 399 dolari la 99 dolari, iar pentru modelul de 32GB de la 499 dolari la 149. Mii de persoane s-au ingramadit sa cumpere chilipirul, ceea ce s-a reflectat in cifrele de pana acum.

Consumatorii din SUA au cumparat 1,2 milioane de tablete care nu sunt iPad-uri (HP, Samsung, Asus, Motorola si Acer), care au generat la randul lor cumparaturi de aproximativ 415 milioane de dolari, la care se adauga si accesoriile, rotunjind suma la 700 de milioane dolari.

Pentru a pune lucrurile in perspectiva, Apple a vandut 11,12 milioane de iPad-uri doar in cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#TouchPad vanzari, #vanzari iPad , #Gadgeturi IT