Topul castilor scumpe care isi merita toti banii

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 12:20
12435 citiri
Topul castilor scumpe care isi merita toti banii

Cele mai scumpe casti de pe piata sunt comercializate la preturi destul de ridicate, insa se pune problema daca acestea isi merita banii. Specialistii in domeniu au analizat performantele acestora, incercand sa gaseasca punctele tari si pe cele slabe si sa le prezinte o viziune de ansamblu utilizatorilor.

Business Insider a sintetizat toate caracteristicile celor mai scumpe casti, incepand de la calitatea sunetului, confortul oferit si designul lor. Iata, asadar, topul castilor care isi merita banii, in ciuda pretului piperat:

Castile Sennheiser HD 700

Pretul castilor Sennheiser HD 700 este de 999 de dolari, iar specialistii in domeniu spun ca acestea ofera "o extraordinara experienta auditiva", ceea ce le include printre cele mai bune dispozitive de acest tip din lume.

Castile Sennheiser HD 700 impresioneaza si prin faptul ca undele sonore ating aerul dintr-un unghi, si nu drept. Castile sunt capturiste cu o catifea extrem de fina. Aerul patrunde prin orificiile de ventilatie, iar fluxul de aer creste, pastrand urechile reci.

Castile HiFiMan HE-500

Sunetul produs de castile HiFiMan HE-500, in valoare de 699 de dolari, este unul puternic, iar sunetele medii si inalte se transmit cu o rezolutie puternica. Castile nu sunt recomandate pentru dispozitivele portabile, considerandu-se ca nu ofera un volum puternic in acest caz.

Dispozitivele HiFiMan HE-500 ofera un sunet stabil si coerent. Un punct alt punct slab al castilor HiFiMan HE-500 este faptul ca sunt grele, iar in momentul in care stau pe gat, acest lucru se simte puternic. Cercul exterior din metal si nu este estetic pentru cei care prefera niste casti mai fine.

Castile Audio-Technica ATH-W5000

Castile Audio-Technica ATH-W5000 au un pret de 719 de dolari, oferind o experienta auditiva pura de la sunetul cu cea mai mica intensitate pana la cel mai ridicat. Dispozitivele sunt foarte apreciate pentru basul "rafinat" si sunetul neted, dar, in acelasi timp, unele persoane spun ca tocmai aceste lucruri afecteaza in anumite momente calitatea sunetului.

Un alt lucru interesant la castile Audio-Technica ATH-W5000 este faptul ca acestea nu au o singura banda care sa vina deasupra capului, ci exista doua "palete" care nu se simt mereu confortabil si lasa un spatiu intre urechi si casti. Majoritatea utilizatorilor nu au o problema cu acest lucru.

In ceea ce priveste captuseala interioara, aceasta a fost comparata cu cea a interiorului unui Bentley Jay-Z. Partea exterioara este din abanos.

Castile Ultrasone PRO 900

Castile Ultrasone PRO 900 se comercializeaza la 699 de dolari, fiind descrise in felul urmator de catre specialisti: "Muzica dumneavoastra nu este destul de buna pentru aceste casti". Sunt considerate "impecabile" si uimitoare.

In ceea ce priveste confortul, nu au fost sesizate probleme, castile avand in componenta un plastic gros si catifea.

Castile Beyerdynamic T 70

Aceste casti, vandute la 595 de dolari, sunt considerate de expertii in domeniu prea scumpe pentru performantele lor. Acestia considera ca le lipseste o anumita nuantare a sunetului.

Castile Beyerdynamic T 70 ofera un confort mediu, iar banda din piele care vine deasupra capului este uneori instabila, dar se potriveste diferitelor marimi de cranii. Designul este mai putin apreciat, comparativ cu alte dispozitive.

Castile AKG K702

Acestea au un pret de 349 de dolari si sunt foarte apreciate, producand un sunet "aproape artistic". Unii critici considera ca aceste casti ofera unele dintre cele mai detaliate sunete, in comparatie cu alte 1.000 de dispozitive. Se recomanda folosirea acestora timp de cel putin 300 de ore pana cand utilizatorul sa ajunga sa aprecieze deplin calitatile lor.

Castile sunt foarte confortabile, avand catifea in captuseala, si nu se simt deloc grele.

Castile Grado Statement GS1000i

Pretul castilor Grado Statement GS1000i este de 995 de dolari, iar printre caracteristicile lor se numara neutralitatea excelenta a tonului si rezonanta fina. Castile reusesc sa capteze toate tonalitatile.

Grado Statement GS1000i sunt aproape "ingrijator de usoare" pe cap, desi au un volum foarte mare. Castile sunt din lemn la exterior, insa unul dintre dezavantajele lor este ca cei care stau langa persoanele care le poarta pot sa auda tot ce asculta acestea.

Castile Shure SRH1840 Professional

Vandute la pretul de 699 de dolari, castile Shure SRH1840 Professional sunt special create pentru inregistrarile profesionale. Avand un sistem stereo deschis catre exterior, utilizatorii nu vor avea sentimentul ca sunetul ramane cumva prins in urechile si capul lor. Desi unele persoane vor avea impresia ca basul este prea slab uneori, este de apreciat calitatea superioara a sunetelor medii.

Castile Shure SRH1840 Professional permit sunetelor exterioare sa ajunga la utilizator, conferind un aspect natural experientei auditive. Sunt captusite cu catifea si nu pun presiune pe urechi, dand o senzatie de confort.

#cele mai scumpe casti, #cele mai bune casti, #casti scumpe caracteristici, #casti scumpe design, #casti confort , #Gadgeturi IT