Top cele mai mari companii din istoria tehnologiei

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 08:39
1951 citiri
Top cele mai mari companii din istoria tehnologiei
Companii care ne-au schimbat viata

Gigantii tehnologici au fost impartiti in nenumarate topuri, dupa nenumarate criterii, cele mai multe clasamente comparand companii contemporane. Insa, care este corporatia care a avut cel mai mare impact asupra vietii noastre in toata istoria tehnologiei?

Acest top, realizat de BusinessInsider.com, claseaza gigantii tehnologici in functie de impactul pe care l-au avut asupra vietii oamenilor, tinand cont si de evolutia definitiei cuvantului "tehnologie".

Locul 10 - Sony

Sony a fost ani de zile cea mai mare companie de consumer electronics. Dintre produsele sale, cele mai revolutionare au fost Walkman-ul si Discman-ul.

Locul 9 - Google

Motorul de cautare al Google a fost exact ceea ce avea nevoie internetul. Fara Google, totul ar fi fost in haos, informatia fiind imposibil de inteles. Google ar putea sa ajunga mai sus in aceasta lista, in functie de impactul pe care il vor avea cele mai recente investitii ale companiei.

Locul 8 - Amazon

Compania lui Jeff Bezos a inceput ca magazin online de carti, dupa care si-a extins la infinit gama de produse. Acum este una dintre cele mai importante companii tehnologice din istorie. Serviciile sale web au facilitat lansarea de startup-uri, iar tableta sa reprezinta un rival puternic pentru Apple. Mai mult, e-Read-erul lansat de Amazon schimba modul in care citim carti.

Locul 7 - IBM

IBM a fost un simbol tehnologic timp de 100 de ani, facand bani in acest domeniu chiar si inainte sa fie inventat computerul. De la inceput, a intins limitele industriei, inventand microprocesoarele extrem de mici si puternice sau creand unele dintre cele mai avansate supercomputere din lume.

Locul 6 - Intel

Intel a inventat microprocesoarele care au facut posibila aparitia computerelor. Inainte de acest lucru, calculatoarele ocupau camere intregi si costau zeci de mii de dolari. Cofondatorul Intel, Gordon Moore, a facut o previziune celebra, in 1965, spunand ca volumul de putere de calcul dintr-un chip se va dubla la fiecare 18 luni, predictie care s-a dovedit a fi valabila timp de peste 30 de ani.

Locul 5 - Microsoft

Daca Apple a inventat PC-ul pentru consumatori, Microsoft a fost cea care l-a facut popular. Software-ul companiei este folosit de 90% dintre calculatoarele din lume. Fara dubii, exista doar cateva companii tehnologice in toata lumea care au reusit sa faca atat de mult.

Locul 4 - AT&T

In zilele noastre, AT&T este blamata pentru serviciile defectuoase, dar sa nu uitam ca aceasta este prima companie de telefonie din lume. Va puteti imagina o viata in care nu puteti suna pe oricine la orice ora?

Locul 3 - Apple

Apple a fost parintele erei PC-urilor pentru consumatori, compania reusind ulterior sa redefineasca computerele cu ajutorul iPhone si iPad. Ultimii 15 ani din viata companiei au fost cu adevarati revolutionari.

Locul 2 - General Electric

GE este departe de a fi vazuta ca o companie tehnologica in zilele noastre, insa aceasta are o istorie bogata in acest domeniu. General Electric a fost fondata chiar de Thomas Edison, in 1890, numele initial fiind "Edison General Electric Company".

Produsele tehnologice care s-au nascut in aceasta companie sunt nenumarate: becul, motorul cu aburi, radiatorul electric, radioul, televizorul si turbinele eoliene fiind doar cateva dintre acestea.

Locul 1 - Ford

Automobilul a reprezentat o adevarata revolutie tehnologica, iar Ford a fost parintele acestui produs. Ford a schimbat istoria omenirii cand a lansat prima masina din lume: Model T.

#top companii tehnologie, #top companii it, #apple iphone ipad, #ford masini, #general electric, #microsoft windows, #intel microprocesor , #Gadgeturi IT