Tehnologia Touch: Comunica cu obiectele din jurul tau

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 08:16
1497 citiri
Tehnologia Touch: Comunica cu obiectele din jurul tau

Disney a creat o noua tehnologie care isi detecteaza atingerea pe orice suprafata, inclusiv pe clanta de la usa sau chiar pe apa. Sistemul iti va permite sa controlezi diverse obiecte atingand doar anumite parti ale corpului.

De obicei, cand spui Disney te gandesti la printi si printese, animale vorbitoare, sau obiecte care prind viata. Ei bine, "vrajitorii" de la Disneyland au dezvoltat o solutie de inalta tehnologie care poate transforma orice in butoane interactive, de la clanta usii pana la galeti cu apa, potrivit DailyMail.

Tehnologia, numita Touche, poate fi folosita la aproape orice obiect. Ai nevoie doar de un cablu electric pe care sa-l introduci in respectivul obiect si o conexiune wireless cu un dispozitiv de control.

Astfel, patul ar putea sa-si dea seama daca stai intins, clanta ar sti in functie de cat de tare o strangi daca vrei sa incui usa sau doar sa o inchizi, iar canapeaua ar avea posibilitatea sa inchida televizorul in momentul in care te ridici de pe ea.

Cercetatorii de la institutul Disney care au prezentat noua tehnologie au folosit ca exemplu clanta usii. Daca inchizi usa strangand clanta foarte tare aceasta ar putea inchide usa.

Cand strangi clanta cu o intensitate mai mica ar putea primi mesajul ca te intorci imediat. De asemenea, prin tehnologia Touche o strangere repetata a clantei s-ar transforma intr-o parola pentru descuierea usii.

Un pat interactiv ar putea tine luminile aprinse daca citesti o carte si ar putea stinge luminile treptat odata ce te asezi in pat pentru a dormi.

Sistemul recunoaste de asemenea cu cate degete atingem suprafata sau daca apucam un anumit obiect. Vei putea raspunde la telefonul mobil sau vei putea schimba melodiile la mp3 player doar facand anumite gesturi pe palma.

Clipul video de mai sus demonstreaza cat de utila este aceasta tehnologie prin exemple ale unor activitati pe care le intreprindem zilnic, cum ar fi ascultatul muzicii, controlabile prin simple gesturi ale mainilor.

#Disney tehnologie Touch, #touch atingere obiecte, #touch Disney , #Gadgeturi IT