Tehnologia ne va schimba radical modul de a munci

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 14:31
1882 citiri
Tehnologia ne va schimba radical modul de a munci

Tabletele si smartphone-urile, alaturi de dispozitivele ultrabook reprezinta viitorul tehnologiei si prin prisma dezvoltarii accelerate a Internetului, ceea ce va schimba radical modul de a munci, considera specialistii in domeniu prezenti, vineri, la o noua conferinta Agora, intitulata "Mobile Office".

"In ultimii ani este din ce in ce mai evident ca modul in care muncim si modul in care accesam informatia s-a schimbat radical. Laptopurile, notebookurile, netbookurile si, mai nou, ultrabookurile au devenit o prezenta comuna in viata noastra. In ultimii doi ani, am fost invadati de tablete si de smartphone-uri. Unii vorbesc deja despre o era post PC, altii despre o era PC+ sau despre o lume a celor minimum patru ecrane. Evident ca acest lucru nu ar fi fost posibil fara dezvoltarea internetului si, in mod special, a retelelor 3G si Wi-Fi'", potrivit reprezentantilor industriei de profil.

Acestia considera, totodata, ca, in numeroase cazuri, locul de munca a devenit un spatiu mobil, fapt datorat si echipamentelor tehnologice de ultima generatie.

"S-a modificat radical si modul in care muncim. Munca nu mai este asociata unui interval orar de genul 8:00 - 16:00 sau unei locatii fixe/birou. Biroul nostru este acum peste tot, la companie, acasa, in parc, in mijloacele de transport. Astfel, avem nevoie de echipamente care sa fie usor de transportat si care sa aiba o durata de viata a bateriei cat mai lunga", au mentionat initiatorii conferintelor Agora.

Vanzarile de produse IT, in crestere cu 3,2% in T1

Conform studiului GfK TEMAX Romania, publicat recent, vanzarile de produse IT au inregistrat o crestere cu 3,2%, in primul trimestru din 2012 fata de intervalul similar din anul anterior, pana la un nivel de 101 milioane de euro.

Astfel, laptopurile si tabletele sunt vedetele sectorului la inceputul acestui an, iar in ceea ce priveste electronicele sectorul este in stagnare, vanzarile totale ajungand la 62 de milioane euro.

Pe de alta parte, fondatorul E-Boda, Alexandru Dragoiu, estima, la finele lunii aprilie, ca volumul total al vanzarilor de tablete in Romania se va tripla in 2012, pana la peste 120.000 de unitati, de la 40.000 de unitati cat s-a consemnat in anul anterior.

"In 2011, s-au vandut la nivel mondial 64 milioane de tablete, iar estimarile pentru 2012 arata vanzari de 104.000 - 105.000 de unitati. In Romania, anul trecut s-au comercializat 40.000 de tablete, ceea ce inseamna chiar nimic raportat la piata mondiala, dar potentialul pietei este de crestere. Parerea mea este ca vanzarile de tablete in Romania se vor tripla in acest an fata de anul anterior", a explicat Dragoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gagdeturi IT loc munca, #tablete smartphone loc munca, #tehnologie IT loc munca, #vanzari produse IT, #vanzari tablete Romania , #Gadgeturi IT