Tablete: Care au fost cele mai tari modele de la CES 2012

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 08:23
4294 citiri
Tablete: Care au fost cele mai tari modele de la CES 2012
Modele noi de tablete

Anii 2011 si 2012 sunt, cu sigurnata, "anii tabletelor", niciun alt gadget nefiind mai discutat si mai dorit. Cum era de asteptat, cel mai mare eveniment anual din IT, Consumer Electronics Show (CES), a fost marcat de o explozie de noi modele de tablete. Daca ai de gand sa-ti cumperi anul acesta o tableta noua, iata care au fost vedetele de la CES.

Spre deosebire de anul trecut, cand vizitatorii de la CES au asistat la lansarea unui numar impresionant de produse competitoare pentru iPad, cu preturi la fel de ridicate , "recolta" de anul acesta a fost orientata in special catre preturi cat mai mici. Acest lucru nu i-a oprit insa pe producatori sa se lupte in display-uri cu rezolutii cat mai mari, ecrane 3D si device-uri special gandite pentru jocuri.

Iata care sunt cele mai interesante modele noi de tablete lansate la CES, conform The Verge.

BlackBerry PlayBook a venit cu un joc nou

RIM i-a surprins pe gameri cu noul model BlackBerry PlayBook lansat la CES, compatibil cu noi jocuri cum ar fi "Cut the rope". Microsoft a lansat o versiune HTML5 a cunoscutului joc-puzzle in timpul comferintei de presa ce a marca lansarea CES 2012, insa jocul se indrepta cu pasi rapizi si spre QNX.

Iconia Tab de la Acer

Acer a facut o prezentare succinta a noii generatii de tablete Iconia Tab la CES, gadget ce vine cu un ecran de 1080 de pixeli si processor quad-core. Directorul general al companiei, Campbell Kan, a preferat sa faca o lansare plina de mister, "fluturand" tableta in fata publicului si intreband doar "Nu-i asa ca este cool?".

Cea mai ieftina tableta

Dintre sutele de tablete lansate la CES, XO 3.0 de la OLPC (organizatia "Un laptop pentru fiecare copil") iese clar in evidenta. Aceasta este destinata copiilor care traiesc in cele mai defavorizate zone ale globului si costa doar 100 de dolari. Ca si predecesorul sau, laptopul XO, tableta are scop educational si poate fi folosita in zone cu acces redus la curent electric.

Toshiba Excite X10

Toshiba Excite nu este chiar noua, fiind deja prezenta pe piata japoneza, insa noutatea de la CES este ca, in curand, va fi prezenta in magazinele din toata lumea. Tableta este foarte subtire, avand o grosime de doar 3 inchi, si ruleaza Honeycomb 3.2, insa va fi upgradata in curand la Ice Cream Sandwich.

Tableta Intel Windows 8

Vizitatorii CES au putut vedea prima tableta ce ruleaza sistemul de operare Windows 8 pe procesorul Clover Train de la Intel de 32 nm. Din nefericire, nu au fost facute publice prea multe informatii despre aceasta tableta, insa scopul este clar: sa intre in lupta cu deviceurile ARM.

#tablete noi, #cele mai bune tablete, #cele mai tari tablete, #tablete ces, #tableta intel, #tableta toshiba, #blackberry playbook , #Gadgeturi IT