Tableta E-Boda se vinde bine: Doua treimi din targetul anual, in doar doua luni

Joi, 07 Iunie 2012, ora 14:41
4057 citiri
Tableta E-Boda se vinde bine: Doua treimi din targetul anual, in doar doua luni

Impresspeed E1, prima tableta E-Boda lansata la inceputul lunii aprilie, a fost comercializata in 2.000 de unitati, iar alte o mie de exemplare urmeaza sa fie vandute pana la finele acestui an, a declarat, joi, Alexandru Dragoiu, fondatorul companiei.

"Pana la ora actuala, la doua luni de la lansarea primei tablete marca E-Boda, modelul Impressed E1 s-a vandut in 2.000 de exemplare. Desi, initial fusesera produse o mie de exemplare, ulterior a trebuit sa suplimentam. Pana la finele anului, estimam comercializarea a inca o mie de unitati. Tableta are un succes important pe piata", a afirmat Dragoiu.

Compania E-Boda, din anul 2011 unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente electronice din Romania, a prezentat in data de 4 aprilie prima sa tableta, denumita Impresspeed E1.

E-Boda Impresspeed E1 are ecran capacitiv multi-touch cu cinci puncte, de sapte inci, procesor Cortex A8 1 GHz si memorie interna de 4 GB. Tableta are capacitate expandabila a memoriei, astfel, pe langa cea interna, spatiul de stocare poate fi extins cu inca 32GB de pe un card si 32GB de pe un stick USB.

E-Boda Impresspeed E1 cantareste 370 de grame, are 11,5 mm, o autonomie a bateriei de cinci ore si costa 649 de lei, inclusiv TVA.

Oficialii companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 33% pana la 20 milioane de lei, si o cota de piata de 10% pe segmentul tabletelor, in 2012.

Potrivit fondatorului E-Boda, volumul total al vanzarilor de tablete in Romania se va tripla in acest an, de la 40.000 de unitati cat s-a consemnat in anul anterior.

"In 2011, s-au vandut la nivel mondial 64 milioane de tablete, iar estimarile pentru 2012 arata vanzari de 104-105.000 de unitati. In Romania, anul trecut s-au comercializat 40.000 de tablete, ceea ce inseamna chiar nimic raportat la piata mondiala, dar potentialul pietei este de crestere. Parerea mea este ca vanzarile de tablete in Romania se vor tripla in acest an fata de anul anterior", a explicat Alexandru Dragoiu.

#tablete E Boda vanzari, #tablete E Boda, #E Boda specificatii tehnice , #Gadgeturi IT