Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Steve Jobs a murit convins ca Bill Gates i-a copiat ideile

Steve Jobs a murit convins ca Bill Gates i-a copiat ideile


Co-fondatorul Apple, Steve Jobs, nu l-a placut niciodata pe Bill Gates. Motivul: a fost convins ca i-a furat ideile.

Steve Jobs a vazut potentialul interfetei grafice la Xerox si a implementat ideea in primele Mac-uri. Intre timp s-a nascut Windows, iar Jobs il acuza pe Bill Gates de furt intelectual.

Autorul biografiei lui Steve Jobs a dezvaluit intr-un interviu pentru Daily Ticker motivele pentru care co-fondatorul Apple nu il agreea deloc pe Bill Gates.

In cadrul interviului, Walter Isaacson povesteste cum a inovat Steve Jobs conceptul de computer personal. Potrivit lui Isaacson, Steve Jobs a visat la un computer cu interfata grafica, usor de folosit pentru toata lumea.

Ulterior, Steve Jobs a preluat compania MacIntosh si, ajutat de interfata ce seamana cu desktop-ul de azi de la centrul Xerox, a dezvoltat modelul computerului personal, lansand revolutia computerelor personale, utilizate de toata lumea.

Cand Bill Gates a creat Windows, reactia lui Steve Jobs a fost una de enervare, considerand ca acesta doar a adoptat o idee, neinovand si neavand creativitatea si bunul gust promovat de Apple. Prin urmare, Steve Jobs a considerat ca succesul Microsoft este nemeritat si se datoreaza vanzarii licentei tuturor producatorilor de calculatoare, fapt ce a impus dominatia Windows pe piata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3340 ori