Sony are probleme serioase: profit mai mic cu 90%

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 10:23
1458 citiri
Sony are probleme serioase: profit mai mic cu 90%
Sediul Sony din Tokyo, Japonia / SURSA: businessreview.com

Sony si-a revizuit prognoza pe profit pentru anul 2011 in scadere cu 90%, ajungand la cel mai coborat nivel din ultimii trei ani.

Principalele probleme ale companiei japoneze sunt inundatiile din Thailanda care au oprit productia de camere foto si video, intarirea yenului si cererea tot mai mica de televizoare pe pietele din America si Europa, informeaza Reuters.

Sony asteapta o pierdere neta de 90 de miliarde de yeni (1,2 milioarde de dolari) intr-un an in care astepta un profit de 60 de miliarde de yeni. Compania din Tokyo a anuntat o pierdere de 27 de miliarde de yeni in trimestrul al treilea, care s-a incheiat pe 30 septembrie, informeaza Bloomberg.

Compania acuza o pierdere de 25 de miliarde de yeni ca efect al inundatiilor din Thailanda, iar prognoza de vanzari pentru televizoare s-a redus cu 10%, ajungand la 20 de milioane de unitati.

Astfel, Sony se indreapta catre al optulea an in care inregistreaza pierderi pe segmentul TV. Producatorul a anuntat acum trei luni ca isi va reorganiza divizia cu probleme, dar in lipsa unui plan concret, investitorii raman precauti.

#pierderi Sony, #raport financiar Sony, #prognoza Sony, #probleme Sony , #Gadgeturi IT