Smartphone-urile s-au vandut cel mai bine in 2013. Tu ce telefon ai in buzunar?

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 09:37
1995 citiri
Smartphone-urile s-au vandut cel mai bine in 2013. Tu ce telefon ai in buzunar?

Vanzarea de telefoane tip smartphone a depasit in 2013 vanzarea de telefoane mobile clasice pentru prima data in istorie, potrivit estimarilor realizate de firma de cercetare de piata Gartner.

Potrivit studiului, anul trecut au fost vandute 968 milioane smartphone-uri (in crestere cu 42,3% comparativ cu 2012), acestea reprezentand 53,6% din numarul total de 1,8 miliarde de telefoane mobile vandute in 2013.

De asemenea, 78,4% din smartphone-urile vandute anul trecut utilizau sistemul de operare Android, fata de 15,6% pentru iOS, 3,2% pentru Windows Phone si 1,9% pour Blackberry.

In topul producatorilor, grupul sud-coreean Samsung a fost castigatorul necontestat in conditiile in care a vandut aproape 300 de milioane de smartphone-uri, ceea ce inseamna o cota de piata de 31%. Pe locul secund se situeaza Apple cu 150 de milioane de smartphone-uri vandute si o cota de piata de 15,6%, urmat de firma chineza Huawei cu 46 milioane de smartphone-uri (4,8% din piata).

In ceea ce priveste vanzarile totale de telefoane mobile, acestea au crescut cu 3,5% anul trecut pana la 1,8 miliarde unitati. Si in acest caz, grupul Samsung este lider mondial cu 444 milioane de telefoane mobile vandute, urmat de grupul finlandez Nokia care a vandut aproximativ 250 de milioane de telefoane mobile. Pe locul al treilea se situeaza Apple cu 150 de milioane de telefoane vandute.

'Desi primii trei producatori domina piata globala de telefoane mobila, cota lor de piata combinata a scazut in ultimul trimestru al anului trecut pe masura ce producatorii chinezi si marcile regionale continua sa-si majoreze cota de piata', a declarat analistul Gartner, Anshul Gupta.

Pentru 2014, Gartner prognozeaza ca numarul de smartphone-uri se va apropia de pragul de un miliard de unitati. In schimb, marti, firma de cercetare de piata IDC a anuntat ca vanzarile de smartphone-uri au trecut pragul de un miliard de unitati, in premiera, anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari smartphone, #telefoane mobile vanzari, #crestere vanzari smartphone , #Gadgeturi IT