Samsung va lansa o tableta cu Windows RT

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 16:05
2342 citiri
Samsung va lansa o tableta cu Windows RT

Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va lansa, in octombrie, o tableta cu sistemul de operare Windows RT de la Microsoft (dezvoltat pentru dispozitive cu procesoare cu tehnologie ARM), au declarat surse apropiate celor doua corporatii.

Samsung va scoate pe piata o tableta care va fi construita in jurul programului Windows RT, in fapt un Windows 8, dar special dezvoltat pentru dispozitive cu procesoare ce folosesc tehnologia ARM. Terminalele mobile care vor functiona cu Windows RT vor fi lansate pe piata in luna octombrie.

Decizia de a sprinjini sistemul de operare Windows RT vine la scurt timp dupa ce Samsung a declarat ca va sustine o alte versiune de Windows Mobile.

Suportul gigantului coreean are menirea de a sustine eforturile Microsoft de a lansa pe piata cat mai multe versiuni mobile ale principalului sau sistem de operare in incercarea de a se apropia cat mai mult de liderul acestui sector, Apple Inc.

Schimbarea de la Microsoft

Microsoft a primit o grea lovitura atunci cand cei de la Hewlett-Packard, cel mai mare producator mondial de calculatoare, au declarat ca nu vor sprijini implementarea sistemului de operare Windows RT pnetru tablete si smartphone. Hewlett-Packard intentioneaza sa introduca o tableta cu sistem de operare Windows 8, insa cu o versiunea a software-ului capabila sa functioneze pe baza procesoarelor din seria x86, realizate de Intel Corp si Advanced Micro Devices Inc (AMD).

Windows RT este primul sistem de operare de la Microsoft, destinat produselor de serie, in special dispozitivelor cu touchscreen si care are aportul unui procesor cu consum redus de energie, tehnologie utilizata de obicei la smartphone. Majoritatea computerelor desktop traditionale au in componenta procesoare fabricate dupa tehnologia x86.

Surse din piata au declarat ca noul dispozitiv de la Samsung, care va avea instalat Windows RT, va functiona cu ajutorul procesoarelor de tip Snapdragon, produse de Qualcomm Inc. Reprezantantii Qualcomm au declarat ca Windows RT a creat o adevarata oportunitate pentru producatori precum Texas Instruments si Nvidia, in incercarea acestora de a lupta cat mai bine cu Intel si AMD, gigantii pietei de procesoare pentru industria de calculatoare.

Nu mai devreme de luna trecuta, Microsoft anunta ca are in plan constructia propriei tablete, in dorinta de a-si schimba strategia pe piata de dispozitive mobile si in incercarea de a concura direct cu producatorii de terminale care utilizeaza sistemul de operare Windows.

Consum redus de energie

Apple este liderul incontestabil, cu peste 11,8 milioane de unitati livrate pana la sfaristul primului trimestru al acestui an, compania fiind contabilizata cu o cota de piata de aproape 60%. Potrivit cercetatorilor de la IHS iSuppli, Samsung s-a clasat pe pozitia secunda in acest top, cu o cota de piata de 11%, urmat indeaproape de Amazon.com cu 5,8%.

Apple iPad se bazeaza pe tehnologia ARM, la fel ca marea majoritate a tabletelor care se comercializeaza astazi pe piata. Intel a luptat din rasputeri pentru a-si face loc pe aceasta piata, unde utilizatorii sunt avizi dupa dispozitive care utilizeaza procesoare produse de Intel, care, bazate pe tehnologia ARM au o durata de viata a bateriei foarte mare.

Dispozitivele care vor functiona cu procesoare cu tehnologia ARM, si care vor avea instalate noua versiune de Windows ar putea avea optiunea de a a utiliza noi aplicatii, special dezvoltate pentru Windows 8 si RT Windows. Asta in timp ce terminalele mobile care vor folosi procesoare din seria x86 pot executa o gama mult mai larga de aplicatii mai vechi de Windows.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Samsung tableta Galaxy, #tableta Samsung Windows RT, #Microsoft tableta sistem de operare , #Gadgeturi IT