S-a lansat Lytro, primul aparat foto cu focalizare dupa declansare

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 10:15
2118 citiri
S-a lansat Lytro, primul aparat foto cu focalizare dupa declansare

Compania americana Lytro a lansat primul aparat de fotografiat cu ajustare a focalizarii dupa momentul declansarii.

Acesta are forma unui poliedru lung de 4,4 inci, la capetele caruia sunt dispuse obiectivul si ecranul LCD tactil, informeaza cnet.com.

Declansatorul se afla pe una din fetele lungi ale aparatului, in partea dinspre ecran, alaturi de portul USB si de banda senzitiva pentru actionarea zoom-ului, care poate merge pana la 8x.

Camerele sunt disponibile in 3 variante de culori "electric blue", "graphite" si "red hot". Primele doua au o memorie interna de 8GB, suficienta pentru stocarea a 350 de fotografii, iar ultima are o capacitate de stocare de 16 GB.

Acestea vor putea fi cumparate din magazine abia in primul trimestru al anului viitor la preturi incepand cu 399 dolari.

Tehnologia folosita de noua camera permite utilizatorului sa aleaga care obiect din fotografia deja realizata sa fie focalizat. Acest lucru este posibil datorita faptului ca senzorul aparatului nu masoara doar candtitatea de lumina care cade pe el, asa cum se intampla in cazul tehnologiei utilizate pana in prezent, ci si directia din care aceasta vine, permitand practic recompunerea ulterioara a oricarei imagini captate.

#Lytro lansare, #Lytro focalizare post declansare, #aparat fotografiat 30 , #Gadgeturi IT