Retrospectiva CES: Cine a castigat si cine a pierdut

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 09:05
1767 citiri
Retrospectiva CES: Cine a castigat si cine a pierdut

La o zi dupa inchiderea portilor Consumer Electronics Show, facem bilantul celor mai rasunatoare succese si celor mai dureroase esecuri.

Printre trendurile editiei s-au numarat ultrabookurile, noul sistem de operare Windows 8, dar si telefoanele Windows. De asemenea, alte noutati prezentate la CES au fost televizoarelor destepte.

Povesti de succes

- Steve Ballmer a trezit interesul pentru Windows Phone

In prima zi a CES, CEO-ul Microsoft Steve Balmer a urcat pe scena de trei ori. In ultimul an al gigantului IT la show-ul de la Las Vegas, el a reusit sa entuziasmeze publicul cu Windows Phone, Kinect si demo-uri de Windows 8.

- Nokia Lumia 900

Noul telefon al finlandezilor de la Nokia a impresionat pe toata lumea, devenind marea dragoste a tuturor celor prezenti. Coada de la masa celor de la Nokia era constanta, ia produsul, care va ajunge pe piata abia in martie, a castigat deja cateva premii de "Best In Show".

- Samsung Galaxy Note

Combinatia de telefon si tableta a celor de la Samsung a atras o avalansa de oameni. Desi e lansat de ceva timp pe pietele de pe aceasta parte a Oceanului, Galaxy Note abia acum ajunge in SUA, iar amatorii de smartphone si-au aratat interesul pentru produs.

- PlayStation Vita

Desi a intampinat probleme la lansarea din Japonia, noua consola a celor de la Sony a inregistrat un adevarat succes la CES. Cu mare parte dintre probleme rezolvate, PlayStation Vita promite sa inlocuiasca toate celelalte console handheld ale companiei, atragand prin noul ecran touchscreen.

- Windows 8

Cea mai noua versiune a sistemului de operare Windows a uimit publicul. Produsul este foarte diferit de restul editiilor de Windows, mai ales pentru ca schimba cu totul designul cu care ne-am obisnuit in ultima decada.

Lansari ratate

- Smart TV de la Samsung

Cand Samsung a anuntat lansarea noului sau Smart TV care poate fi controlat prin voce si miscare, toata lumea s-a bucurat ca in sfarsit sud-coreenii au reusit sa ii invinga pe cei de la Apple. Din pacate, produsul nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor tuturor. Controlul vocal s-a poticnit, iar comenzile simple nu au impresionat.

- Ultrabook-uri Intel

Noile laptopuri cu procesoare Intel au ajuns in categoria a doua doar pentru ca toate produsele de acest tip sunt incercari nu tocmai reusite de copiere a MacBook Air de la Apple. Seria 5 de la Samsung si Portege al Toshiba sunt singurele care au reusit sa impresioneze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retrospectiva CES, #CES Las Vegas, #Windows CES, #Samsung CES, #Nokia CES, #PlayStation Vita CES , #Gadgeturi IT