Prima zi la CES, plina de gadgeturi IT si telefoane ultraslim

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 08:38
2064 citiri
Prima zi la CES, plina de gadgeturi IT si telefoane ultraslim
Prima zi la CES, cel mai mare targ de tehnologie din lume

Prima zi a celui mai mare targ de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES), a fost caracterizata de lansari spectaculoase, ale producatorilor de tablete si smartphone. Asteptarile participantilor au fost rasplatite de cele mai noi gadgeturi IT.

Printre lansarile care s-au bucurat de cel mai mult succes la CES se numara primul televizor inteligent, sistemul care le permite utilizatorilor sa controleze Windows 8 cu privirea sau o husa speciala pentru Kindle, care alimenteaza dispozitivul cu energie solara.

Producatorul chinez Lenovo a prezentat, in cadrul CES, primul televizor dotat cu sistemul de operare Android 4.0, cunoscut si sub denumirea de Ice Cream Sandwich. Multumita sistemului Android, utilizatorii care cumpara televizorul, pot urmari programe in format 3D.

Interesant la acest televizor este faptul ca poate fi controlat si prin intermediul vocii, dar si prin sistemul de recunoastere faciala. Cu alte cuvinte, dispozitivul este suficient de inteligent incat sa recunoasca proprietarul si sa porneasca, in clipa in care acesta se afla in preajma. Producatorii de la Lenovo au incorporat un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon 8060 si o camera foto de 5 megapixeli.

Un alt gadget lansat la CES este sistemul dezvoltat de compania Tobii. Aceasta se afla la un pas de revolutionarea pietei IT, in contextul in care a reusit sa formeze un sistem care le permite utilizatorului sa controleze Windows 8 cu ajutorul privirii.

Sistemul are la baza o camera web, prin intermediul caruia Windows 8 determina iconitele de pe ecran la care se uita utilizatorii. Astfel, acestia le pot deschide numai uitandu-se la ele si dand click, fara sa aiba nevoie sa le atinga sau sa deplaseze cursorul deasupra lor, mentioneaza gizmondo.

Fanii Kindle nu se pot plange de faptul ca bateria ingeniosului dispozitiv tine prea putin. Cu toate acesta, Amazon, compania producatoare, s-a gandit si la mediul inconjurator si a dezvoltat un sistem prin care Kindle sa poata fi incarcat cu ajutorul energiei solare. Compania Solar Focus a prezentat la CES o husa dotata cu un panou solar, care capteaza energia solara si care alimenteaza bateria. Husa costa 80 de dolari si va putea fi cumparata incepand cu 14 ianuarie.

Nokia incearca sa recupereze terenul pierdut in fata altor producatori de smartphoneuri si lanseaza Nokia Lumia 900. Acesta este un model de smartphone cu un ecran de 4,3 inci. Pretul pentru noul telefon inteligent de la Nokia nu a fost facut public de reprezentantii companiei finlandeze.

#lansari ces, #produse CES, #smarthoneuri lansari CES, #tableta kindle amazon , #Gadgeturi IT