Noua tehnologie impulsioneaza consumul. Gadgeturile smart vor fi in topul vanzarilor in urmatorii 5 ani

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 16:22
5531 citiri
Noua tehnologie impulsioneaza consumul. Gadgeturile smart vor fi in topul vanzarilor in urmatorii 5 ani
Foto: Blog.xhackers.co

Tehnologia smart va continua sa starneasca apetitul consumatorilor in urmatorii 5 ani, arata cel mai recent raport Euromonitor.

Gadgeturile de tip wearables si electronice interconectate, cum ar fi televizoarele smart, vor fi vedete in randul publicului larg, cred expertii firmei de analiza a pietei, citati de CNBC.

Gusturi sofisticate

Piata gadgeturilor smart si cea a televizoarelor LCD este de asteptat sa creasca considerabil in urmatorii ani, pe masura ce pretentiile publicului se indreapta spre noi viteze de banda data de tehnologia LTE in furnizarea de servicii internet, sustine Loo Wee Teck, seful departamentului de analiza a consumului de electroni9ce din cadrul Euromonitor.

"Gusturile consumatorilor au devenit mai sofisticate si, odata cu aceasta, au crescut si asteptarile lor".

Vanzarile de gadgeturi portabile: smart watch, bratari fitness smart si alte accesorii cu rol multifunctional ar putea ajunge la 45 de miliarde dolari in 2021, considera analistii Euromonitor.

Este o crestere importanta fata de nivelul de 18,7 miliarde de dolari pe care se crede ca il va inregistra piata de profil in cursul acestui an.

"Atractia acestor dispozitive se extinde dincolo de nisa iubitorilor de tehnica si a pasionatilor de fitness. Oamenii cumpara gadgeturi pe post de accesorii de moda si ca sa arate cool", explica Loo.

Un astfel de accesoriu, care este asteptat sa genereze vanzari peste medie, pare sa fie Apple Watch, acesta incadrandu-se in categoria dispozitivelor smart, acestea putand sa atinga o valoare a vanzarilor de 37,2 miliarde USD in urmatorii 5 ani, cu 25 de miliarde de dolari mai mult decat in prezent.

In acelasi timp, gadgeturile destinate monitorizarii activitatilor fizice vor evolua ceva mai modest, de la 6,5 miliarde USD in prezent, la o piata de 7,4 miliarde USD in 2021.

Criteriul calitatii

Sistemele audio wireless ar putea inregistra o crestere cu 25% a numarului de unitati vandute, ajungand astfel la cifra de 73 milioane de produse comercializate.

Comparativ cu alte produse din gama smart, castile si boxele raman un produs de nisa, dar aceasta mai mult din perspectiva unei cresteri care nu este atat cantitativa, cat calitativa.

"Pentru consumatori, criteriul de baza la achizitia unui sistem audio wireless va fi reprezentata de calitatea sunetului si performantele tehnice. Branduri precum JBL si Bose vor avea de castigat in urmatoarea perioada", se mai arata in raportul Eurostat.

Din 2018 este de asteptat ca si piata televizoarelor LCD sa inregistreze o crestere insemnata, pe fondul ieftinirii abonamentelor prin cablu si a aparitiei televiziunii prin internet.

#vanzari gadgeturi, #piata gadgeturi smart, #consum gadgeturi, #raport Euromonitor , #Gadgeturi IT