Kindle Fire ameninta integritatea comunitatii Android. Vezi cum

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 10:50
1431 citiri
Kindle Fire ameninta integritatea comunitatii Android. Vezi cum

Amazon Kindle Fire a fost cea mai asteptata tableta Android lansata in 2011 si are mari sanse sa intreaca vanzarile altor competitori. Kindle Fire creeaza, in acelasi timp, o problema de fragmentare pentru comunitatea Android.

Dezvoltatorii de aplicatii vad potentialul Kindle Fire, oferit de pretul mic si cererea imensa. Ei se concentreaza sa creeze aplicatii speciale pentru el si neglijeaza alte tablete Android, potrivit PaidContent.

Aceasta problema ciclica a macinat intotdeauna Google. Dezvoltatorii nu vor construi aplicatii pentru dispozitive care nu se livreaza in masa, ceea ce scade considerabil sansele respectivului dispozitiv de a fi livrat vreodata in masa. Acum se concentreaza pe Kindle Fire si lasa deoparte alte dispozitive Android, cu ecrane considerabil mai mari si alte variante de sistem de operare.

Google a incercat intotdeauna sa ii incurajeze pe dezvoltatori sa se axeze fiecare pe un dispozitiv specific, insa putini au fost cei care au ascultat intr-adevar sfatul.

Code Nast si The Weather Channel sunt doi dezvoltatori care au creat aplicatii speciale pentru Kindle Fire, pe care le-au lansat odata cu tableta Kindle Fire. Astfel, cei doi au dat un vot de incredere major unui dispozitiv care nici macar nu utilizeaza versiunea de Android pe care Google a creat-o pentru tablete.

Cateva dintre aplicatiile Code Nast au fost create exculsiv pentru Kindle Fire si, cel mai probabil, nu vor arata tocmai stralucit pe alte tablete Android.

"The Weather Channel a ales sa optimizeze aplicatiile Android pentru ecranele de 7 inci, precum cel al Kindle Fire", a declarat Melissa Medori, reprezentant al companiei. Potrivit acesteia, compania si-a actualizat aplicatiile generice realizate initial pentru tabletele Android mai mari, bazate pe Android 3.0 Honeycomb si Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dupa aceste aplicatii, The Weather Channel a reusit sa faca o versiune speciala pentru Kindle Fire de la Amazon.

Problema Google si a producatorilor de tablete care si-au pus increderea in dispozitivele care functioneaza pe versiunea Android Honeycomb, precum Samsung, Motorola si HTC, este ca multi dezvoltatori ar considera mai avantajoasa axarea doar pe Kindle Fire pentru a ajunge la oameni prin alte tablete decat iPad.

Daca tableta Kindle Fire s-ar vinde in masa, cel putin la jumatate din volumul iPad, cel mai probabil dezvoltatorii vor dori sa ajunga la acea audienta. Acest lucru ar insemna ca ei sa construiasca aplicatii speciale pentru un sistem de operare mai vechi, cu o interfata unica pentru utilizator, lasand deoparte tabletele care folosesc versiuni mult mai avansate de Android.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Amazon Kindle Fire, #Andrioid Kindle Fire, #tableta android , #Gadgeturi IT