Jumatate dintre utilizatorii Kindle Fire sunt nemultumiti

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 18:47
1699 citiri
Jumatate dintre utilizatorii Kindle Fire sunt nemultumiti
Clientii nemultumiti de Kindle Fire

In ciuda popularitatii gadgetului, 54% dintre utilizatorii de Kindle Fire sunt nemultumiti de produs. iPad-ul, cel mai serios concurent, a reusit sa satisfaca 74% dintre clienti.

54% dintre cei care si-au cumparat un Kindle Fire nu sunt satisfacuti de gadget, conform unui studiu recent al ChangeWave Research, citat de BusinessInsider.com. Un alt procent, de 38%, este relativ satisfacut.

Comparativ, rezultatele unui studiu realizat in noiembrie 2011 arata ca 74% dintre clientii de iPad sunt multumiti de tablelele lor.

S-a mai aflat ca cel mai apreciat aspect legat de Fire este pretul, urmat indeaproape de display-ul rapid. La polul opus se afla lipsa unui buton fizic pentru reglarea volumului.

Amazon, producatorul Kindle, nu trebuie sa-si faca neaparat griji in legatura cu cei 54% de clienti nemultumiti. Avand acces mult mai rapid pe magazinul online, 29% dintre utilizatorii de Fire au spus ca au de gand sa cheltuiasca mai mult decat de obicei pe aceasta platforma.

Doar 20% au spus ca nu au de gand sa faca cumparaturi pe Amazon.com in urmatoarele 90 de zile.

Kindle, gaura in bugetul Amazon

In urma cu trei zile, Amazon a raportat rezultatele din cel de-al patrulea trimestru. Vanzarile Amazon au crescut cu 35% pana la 17,43 miliarde de dolari in cel de-al patrulea trimestru, in timp ce profitul a coborat cu 58%, fata de 2010.

Chiar daca vanzarile Amazon au crescut cu mai mult de o treime in cel de-al patrulea trimestru, cresterea costurilor operationale a determinat o scadere a profitului cu mai mult de 50%. Profitul a ajuns la 177 milioane de dolari, comparativ cu 416 milioane de dolari in cel de-al patrulea trimestru al lui 2010.

Pe de alta parte, vanzarile nete au crescut cu 41%, datorita Kindle. Fabricarea tabletei este totusi una costisitoare, care a determinat si cresterea costurilor operationale.

Jordan Rohan, analist al Stifel Nicolaus, estimeaza ca numarul tabletelor vandute de Amazon in al patrulea trimestru al 2011 a fost de 6 milioane de unitati, in crestere cu un milion fata de cifra sugerata initial.

La finalul saptamanii trecute, Apple a anuntat ca a vandut 15,43 milioane de iPad-uri in al patrulea trimestru, cu 111% peste cifra inregistrata cu un an in urma, in timp ce Android a anuntat 10,5 milioane de activari.

In ciuda faptului ca tableta Kindle Fire a primit numeroase recenzii negative, analistii si multi experti din industria IT sustin ca vanzarile vor ramane, in continuare, foarte puternice. Acest aspect este unul pozitiv, pe termen lung, pentru retailer, care si-a propus sa vanda mai mult continut digital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#kindle fire calitate, #kindle fire pret, #ereader ebook, #ipad calitate, #comparatie ipad kindle , #Gadgeturi IT