Iti salvezi parola in smartphone? Vezi cati oameni fac asta

Duminica, 19 August 2012, ora 18:00
1504 citiri
Iti salvezi parola in smartphone? Vezi cati oameni fac asta

Aproape o treime dintre posesorii de aparate smartphone stocheaza parolele de acces la conturile deschise pe retelele sociale si la alte servicii online pe terminalele de pe care opereaza, se arata intr-un studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab.

Astfel, 30% dintre utilizatori stocheaza pe smartphone informatii confidentiale, inclusiv parole de la conturile retelelor sociale si de la alte servicii online, in timp ce jumatate dintre acestia folosesc dispozitivele mobile pentru a pastra fisiere foto si video personale.

In plus, aproape un sfert (21%) dintre cei chestionati in cadrul studiului citat au recunoscut faptul ca stocheaza in memoria telefonului informatii confidentiale, precum numerele cardurilor de credit sau datele de autentificare la conturile bancare.

Pentru utilizatorii de tablete, acest numar este si mai mare, adica 28%, ceea ce denota faptul ca smartphoneurile si tabletele sunt tot mai frecvent folosite in rolul de computer traditional.

Cercetarea publicata de Kaspersky Lab releva faptul ca dispozitivele mobile sunt foarte des utilizate ca platforme pentru jocuri: 52% dintre posesorii de iPad si 51% dintre cei care folosesc alte tablete instaleaza jocuri pe acestea.

Cifrele corespund procentajelor de utilizatori care practica gamingul pe smartphone-uri, exceptie facand posesorii de Blackberry, cu numai 34% dintre acestia.

Pe de alta parte, tabletele sunt foarte populare printre iubitorii de carti in format electronic (e-books), iar 47% dintre persoanele participante la studiu spun ca utilizeaza aceste dispozitive pentru a citi. De asemenea, 45% dintre utilizatori stocheaza e-mailuri pe smartphoneuri si tablete, in timp ce 35% dintre tablete sunt folosite pentru corespondenta legata de serviciu.

De asemenea, studiul O+K Research confirma faptul ca majoritatea utilizatorilor nu vad o diferenta foarte mare intre un PC traditional si un dispozitiv mobil.

Specialistii in domeniu sfatuiesc posesorii de telefoane inteligente sau tablete sa foloseasca o suita de securitate universala, precum Kaspersky ONE, ce poate fi instalata pe majoritatea platformelor de operare populare, atat mobile, cat si desktop.

In cadrul studiului comandat de Kasperky Lab au participat 11.000 de repondenti din intreaga lume.

#parole smartphone, #blocare parole smartphone, #stocare parole smartphone , #Gadgeturi IT