Huawei lanseaza primul telefon cu sistem de operare Windows Phone 8

Joi, 21 Iunie 2012, ora 18:40
2984 citiri
Huawei lanseaza primul telefon cu sistem de operare Windows Phone 8

Consacrat ca un producator de telefoane mobile entry-level, grupul chinezesc Huawei s-a hotarat sa intre si pe piata de terminale mai scumpe. Astfel, compania asiatica va lansa smarthpone-ul Ascend, primul sau produs cu sistem de operare Windows Phone 8.

Huawei extinde relatia companiei cu Microsoft Corp., in vederea conceperii primului smartphone Ascend Windows Phone . Parte a familiei de smartphone-uri Huawei Ascend, noul Huawei Ascend cu Windows Phone 8 extinde portofoliul companiei si va aduce platforma de operare Windows Phone la un public si mai numeros.

Huawei este unul din producatorii selectionati la nivel global pentru a implementa platforma de operare Windows Phone 8 pe smartphone-urile sale .

"2012 este un an plin de realizari pentru Huawei. Acum, suntem gata sa incheiem acest an cu o realizare importanta: lansarea primului nostru smartphone care va rula pe platforma Windows Phone. Suntem incantati de relatia cu Microsoft care ne va permite sa le oferim consumatorilor nostri o paleta si mai larga de smartphone-uri din care sa aleaga," a declarat Shao Yang, CMO Huawei Device.

"Ne bucuram sa le uram bun venit celor de la Huawei in familia Windows Phone. Singurul telefon cu Live Tile-uri, Windows Phone, aduce mai aproape oamenii si lucrurile de care iti pasa cel mai mult," a declarat Terry Myerson, Vicepresedinte al Diviziei Windows Phone la Microsoft. "Cu impresionantele capabilitati Huawei la nivel global, putem aduce Windows Phone 8 la mai multi oameni de pe tot Globul."

Huawei Ascend cu Windows Phone 8 va fi disponibil prima oara in Europa, China si Statele Unite ale Americii, apoi si pe alte piete. Smartphone-ul va fi promovat printr-o serie de activitati promotionale in parteneriat cu operatori de telefonie mobila din intreaga lume.

In plus, pe langa smartphone-urile cu Windows Phone 8 Apollo produse de Huawei, compania lucreaza si la tablete Windows 8 cu LTE. Revenind putin la telefoanele cu Apollo OS, ele ar putea fi lansate catre finalul anului si vor avea preturi destul de accesibile, in jurul valorii de 300 de dolari.

Se pare ca producatorul asiatic tinteste piata din SUA cu tabletele LTE Win 8, care probabil ca vor sosi undeva la toamna sau poate chiar iarna. Pana acum Huawei nu a facut valuri prea mari pe piata de tablete, cel putin nu cu modele ca MediaPad.

In 2011 Huawei a livrat 20 de milioane de smartphone-uri, iar acest an a inceput cu o prezentare de telefon quad core, a celui mai subtire smartphone de pe planeta si lista continua... Planurile pentru 2012 includ vanzarea a 60 de milioane de terminale mobile pana la finalul anului.

#smartphone Huawei, #Windows Phone 8, #piata de smartphone, #smartphone Romania , #Gadgeturi IT