Gadgeturi care nu trebuie sa iti lipseasca din casa

Marti, 17 Iulie 2012, ora 08:30
3104 citiri
Gadgeturi care nu trebuie sa iti lipseasca din casa

Folosirea celei mai recente tehnologii in cazul electrocasnicelor a dus la aparitia unor gadgeturi impresionante.

Unele din aceste gadgeturi isi ajusteaza functionarea in conformitate cu dorintele utilizatorilor, potrivit Mashable.

Puteti vedea mai jos cateva astfel de dispozitive, alaturi de preturile la care pot fi achizitionate:

Nest Thermostat

Termostatul Nest, comercializat la un pret de 249 de dolari, ajusteaza temperatura in functie de dorinta consumatorului, bazandu-se pe comportamentul acestuia.

Acest dispozitiv a fost numir "iPod-ul termostatelor", pentru ca a fost conceput de aceeasi persoana care a lucrat si la crearea iPod-ului. Termostatul are acelasi design elegant si interfata ca si iPod-ul, forma rotunda cu mai multe culori.

Scopul acestui termostat este sa economiseasca energia si banii utilizatorului, invatand automat tiparele de comportament ale utilizatorului si ajustandu-se la acestea. De exemplu, daca acesta coboara de la etaj in fiecare dimineata la ora 8.00 si seteaza o anumita valoare a temperaturii in fiecare zi, dispozitivul tine minte acest lucru.

Apoi, utilizand o tehnologie bazata pe senzori, daca nu simte prezenta utilizatorului in casa, isi vada seama ca acesta este plecat si va ajusta temperatura astfel incat sa economiseasca energie.

Utilizand o aplicatie pentru sistemul de operare iOS, Nest poate fi controlat prin telecomanda prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi.

Nespresso Maestria

Aceasta masina prepara o cafea delicioasa, exact cum ti-o doresti. Comercializata la pretul de 549 de dolari, masina de preparare a cafelei foloseste o pompa de inalta presiune si elementul de incalzire Thermoblock. Utilizatorii pot controla temperatura cafelei si cantitatea de lapre din cappuccino.

Dispozitivul Nespresso Maestria va testa automat apa si se va seta pentru a face cafea tare sau slaba. Dupa o anumita perioada de inactivitate, aparatul se inchide singur. Culoarea sa rosie aprinsa si structura de aluminiu ii confera acestui dispozitiv un aspect deosebit, aducand bucatariei un anumit tip de stil.

iRobot Roomba 790

iRobot Rumba 790 este un aspirator cu centru de comanda wireless care programeaza curatenia si permite utilizatorilor sa il controleze de oriunde din casa. Aparatul costa 699 de dolari.

Prin intermediul unei telecomenzi pentru touchscreen, dispozitivul poate fi comandat sa mearga oriunde in casa. Telecomanda se numeste Wireless Command Center si poate fi folosita pentru a programa curatenia atunci cand utilizatorii nu sunt acasa sau sa afla la un alt etaj al locuintei.

iRobot Roomba poate sa presteze aproape orice munca: are un mecanism in trei trepte care ii permite sa curete covoarele, lemnul si parchetul, ajustandu-se in functie de tipul de podea. Roomba va curata fiecare colt din camera inainte de a incepe sa se ocupe de alta incapere.

Belkin WeMo Switch

Dispozitivul foloseste tehnologia Wi-Fi pentru a controla dispozitivele electrice din casa. Belkin WeMo Switch costa 49 de dolari.

Acest dispozitiv poate fi controlat cu orice iPad, iPhone sau iPod Touch. Astfel, utilizatorii isi pot folosi telefonul pentru a incepe sa prepare cafeaua in momentul in care coboara scarile dimineata sau pot sa aprinda luminile inainte sa ajunga acasa. Aplicatia WeMo permite programarea functionala a dispozitivelor electrice.

Logitech Alert 750n Indoor Master System

Logitech Alert 750n Indoor System este un sistem de inregistrare video cu unghi larg pentru supraveghere pe timpul noptii. Dispozitivul poate fi controlat de la distanta, iar utilizatorii sunt informati prin email sau SMS in momentul in care este detectata miscare in casa

#gadgeturi casa, #gadgeturi utile in casa, #tehnologie viitor casa , #Gadgeturi IT