Distractie si munca: Moduri neobisnuite de utilizare a iPad

Marti, 06 Martie 2012, ora 20:01
1687 citiri
Distractie si munca: Moduri neobisnuite de utilizare a iPad

Tableta iPad a celor de la Apple nu este doar un device ce iti poate oferi nenumarate ore de amuzament, ci si o unealta care poate fi folosita cu succes de afaceri.

iPad-ul este foarte folositor in retail, dar este din ce in ce mai intalnit si in restaurante sau cabinete medicale, scrie Mashable

Miercuri are loc lansarea celui mai nou model de iPad, insa pana atunci, iata cateva moduri de utilizare a tabletei.

Punct de vanzare

Pe masura ce metodele de plata mobile devin mai populare, iar aplicatiile destinate smartphone, precum Square, Intuit GoPayment si PAYware Mobile sunt din ce in ce mai utilizate la nivel global, iPad-ul castiga si el teren.

Cu ajutorul unui simplu accesoriu periferic si a unei aplicatii, iPad-ul poate fi transformat in POS. Conform unui comerciant american ce foloseste acest sistem, costul de pornire al acestei idei nu a fost foarte mare. Un iPad 2, o casa de marcat, un display din acryl si o imprimanta l-au costat pe proprietar 1.300 de dolari, comparativ cu cei 5.000 de dolari pe care i-ar fi dat pentru o metoda alternativa din partea altor producatori de POS-uri.

Conform acestuia, si angajatii se obisnuiesc mai repede cu acest sistem. In loc de cateva zile, dureaza doar 10 minute pana cand acestia inteleg sistemul.

Aceasta optiune are si dezavantaje pentru ca toate perifericele, precum cititoarele de carduri si scannerele de produse, trebuie sa fie compatibile cu iPad. Din cauza faptului ca este o piata noua, sunt putine optiuni disponibile, iar in lipsa competitiei, produsele au preturi ridicate.

Meniu de restaurant

Pe masura ce unii retaileri folosesc iPad-ul in loc de POS, restaurantele il pun la indemana clientilor. Cu ajutorul unor solutii ale HubWorks Interactive, resturantele pot sa instaleze tablete la fiecare masa. Astfel, clientii pot sa comande mancare prin intermediul tabletelor si accesa conturile pe retelele de socializare.

Restaurantele care au implementat acest sistem, au raportat vanzari in crestere cu 10 procente, o scadere a timpului de asteptare al clientilor cu 30% si o crestere a ratei de revenire a acestora cu 85%.

Dosare medicale

Cand ajungem la spital, ultimul nostru gand este ca acest tip de institutii reprezinta tot o forma de afacere, cu costuri operationale. Atat medicii independenti, cat si institutiile medicale mari trebuie sa gaseasca metode de economisire a banilor.

De ani intregi se discuta despre dosare medicale electronice, iar in alte tari doctorii au gasit o metoda de a economisi timp si bani prin simpla achizitie a unei tablete. Astfel, toate informatiile despre pacienti sunt usor de gasit si salvat pe tableta.

Unii medici au inceput sa foloseasca DrChrono, o retea electronica a dosarelor medicale, ce poate fi accesata din cloud prin iPad sau iPhone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tableta iPad Apple, #tableta ipad, #scopuri iPad , #Gadgeturi IT