Dispozitive mobile utile pentru oamenii de afaceri aflati in concediu

Luni, 09 Iulie 2012, ora 17:31
1917 citiri
Dispozitive mobile utile pentru oamenii de afaceri aflati in concediu

Oamenii de afaceri care pleaca in concediu au la dispozitie mai multe dispozitive mobile care le permit sa mentina contactul cu activitatile lor de business si sa le controleze.

O serie de instrumente mobile noi - incepand de la dispozitive de prindere si pana la hard drive portabil - ii pot ajuta pe oamenii de afaceri sa ramana conectati la afacerea lor in timp ce calatoresc, potrivit Entrepreneur.

Transformati laptopul in tableta si invers

Oamenii de afaceri care calatoresc nu trebuie sa mai aleaga acum intre un laptop si o tableta, dupa ce a aparut o familie de tablete usoare, care se pot converti in notebook-uri si pot reveni la aspectul lor initial.

Tableta Transformer Prime produsa de Asus, care ruleaza cu sistemul de operare Ice Cream Sandwich, are o tastatura detasabila, obtinandu-se o tableta mai mica si cu o greutate mai mica, de aproximativ 200 de grame.

In timp ce tastatura detasabila poate fi mai folositoare decat o tastatura cu Bluetooth separata sau tastarea directa pe ecranul tabletei, exista insa un motiv mai puternic pentru care tableta Transformer Prime merita sa fie achizitionata, si anume conectivitatea. Tableta are porturi HDMI, Micro SD Card Reader si USB. Iar capacitatea de a o conecta la ecrane mai mari precum monitoare si proiectoare o transforma intr-un intrument de prezentare mobil.

Pretul tabletei Transformers Prime porneste de 500 de dolari pentru versiunea de 32GB.

Rulati aplicatiile pentru sistemul de operare Android pe PC

Diferenta dintre tablete si laptopuri devine si mai estompata odata cu lansarea aplicatiei BlueStacks App Player, care permite utiliztaorilor sa ruleze aplicatiile pentru Android pe calculatoarele cu sistemele de operare Windows sau Mac.

Aplicatia este gratuita si permite deschiderea pe calculator a unei ferestre pentru Android. In plus, instrumentele mobile precum Google Maps Navigation, recunoastere vocala sau aplicatii media sa functioneze mult mai rapid de pe ecranul calculatoruli decat de pe telefonul mobil. BlueStacks a dezvoltat si aplicatia Cloud Connect, care imbunatateste functionarea aplicatiilor mobile pentru Android de pe smartphone-uri, tablete sau PC-uri.

Serviciul se afla inca in faza de testare beta pentru PC-uri si in faza de testare alpha pentru sistemul de operare Mac.

Lucrati confortabil de oriunde

Persoanele aflate pe drum au nevoie de diverse dispozitive portabile pentru smartphone-uri si tablete. Un astfel de dispozitiv poate creste calitatea si cantitatea de munca, la fel ca si confortul.

De exemplu, compania Arkon a lansat mai multe dispozitive de prindere pentru smartphone-uri si tablete, la preturi scazute, care pot fi folosite in cadrul calatoriilor cu vehiculele.

Pretul acestor dispozitive incepe de la 17,95 de dolari.

Transportati toate datele fara fire

O problema legata de tablete si smartphone-uri este reprezentata de faptul ca acestea au un spatiu de stocare limitat. Uneori nu este comod pentru cei care calatoresc sa transporte si alte dispozitive de stocare daca trebuie sa faca o prezentare, sa downloadeze fisiere mari sau sa urmareasca un film.

Hard drive-ul portabil GoFlex Satellite Wireless Mobile Storage, produs de compania Seagate din California, are un pret de 199,99 de dolari si o capacitate de stocare de 500GB. Acesta poate sa realizeze un transfer de date catre orice dispozitiv cu tehnologie WiFi. Hard drive-ul localizeaza orice dispozitiv cu tehnologie WiFi, stabileste o conexiune de securitate si permite continutului sa fie transferat, salvat sau pastrat.

Luati notite mai bune

Dispozitivele mobile si laptopurile au incorporata o serie de capacitati de inregistrare, dar calitatea acestora este insa scazuta. Este necesara detinerea unor microfoane performante pentru a realiza diverse inregistrari, iar in acest sens se recomanda freedomMic, produs de Scosche Industries, din California.

Acest microfon cu Bluetooth, comercializat la un pret de 79,99 de dolari, poate sa inregistreze direct pe un iPhone, iPod sau iPad aflat in apropiere. Microfonul poate sa inregistreze sunete pe o raza de 10 metri, filtrand zgomotul de fundal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dispozitive mobile practice dispozitive mobile concediu, #oameni afaceri dispozitive concediu , #Gadgeturi IT