Cum sa-ti publici un e-book

Luni, 20 Februarie 2012, ora 08:47
3165 citiri
Cum sa-ti publici un e-book
Ebook

Crezi ca esti urmatorul Dan Brown si vrei ca romanul pe care il tii sub pat sa fie citit si de altcineva in afara de prieteni? E cazul sa te interesezi cum se publica o carte.

Din pacate, sa publici o carte tiparita e destul de dificil si costisitor, avand in vedere ca aparitia Internetului a facut ca industria sa fie in declin.

Cartile virtuale, desi in Romania nu au patruns pe piata la fel de mult ca in strainatate, ofera insa un viitor promitator, avand in vedere ca exista din ce in ce mai multi posesori de iPad sau alte tipuri de tablete.

Cand vine vorba de calitatea scriiturii, se aplica insa aceleasi reguli ca si la cartile tiparite. O carte digitala trebuie sa fie buna, daca speri sa o vinzi si sa ajunga la cat mai multi oameni. Coperta si titlul trebuie sa fie atractive, deoarece sunt de cele mai multe ori primele lucruri pe care le vad clientii.

Exista companii care au servicii speciale pentru editare online. Unul dintre aceste servicii si poate cel mai cunoscut este Amazon Kindle Direct Publishing (KDP).

Prin acest serviciu, nu se folosesc intermediari in procesul de publicare a cartii - autorul pur si simplu trimite cartea, fisierul este convertit in formatul special al Amazon pentru publicare. Autorul castiga 70% din pretul de vanzare al cartii, la fiecare achizitie.

Citeste mai multe despre Cum sa-ti publici un e-book pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carti virtuale, #publicare ebook, #ebook romania, #carti virtuale romania, #editare carti online , #Gadgeturi IT