Citeste carti electronice. Care sunt cele mai indragite e-readere

Marti, 22 Mai 2012, ora 08:02
2954 citiri
Citeste carti electronice. Care sunt cele mai indragite e-readere

Cititorii inraiti au posibilitatea de achizitionare a unui e-reader pe care isi pot adauga toate cartile din biblioteca in format electronic. Care este insa cel mai bun dispozitiv?

Majoritatea modelelor se bazeaza pe tehnologia E Ink, care permite practic citirea intr-un regim special, asemanator unei carti. Dispozitivele de acest fel sunt usoare si pot fi usor utilizate pe timp de zi, chiar in lumina soarelui, ecranele neavand aceleasi probleme ca LCD-urile.

Iata cateva dintre dispozitivele cele mai apreciate de cititorii PC World.

Nook Simple Touch with GlowLight, Barnes & Noble

Noul GlowLight de la Barnes & Noble este cel mai apreciat e-reader. Dispozitivul a fost lansat recent si aduce o noutate ecranelor E Ink, fiind dotat cu lumina pentru a putea citi si pe intuneric, fara a fi nevoiti sa aprindeti lumina.

Noul Nook a primit patru stele si jumatate de la cititorii site-ului.

Nook Simple Touch, Barnes & Noble

Patru stele a primit si versiunea fara lumina a Nook Simple Touch. Dispozitivul ofera o vizibilitate buna pentru text si o experienta placuta utilizatorului, dar pierde teren din cauza felului in care este creat butonul.

Nook Color, Barnes & Noble

Tot de la Barnes & Noble vine si cel de-al treilea dispozitiv din top. Primul e-reader color este intuitiv, are o interfata eleganta si un ecran LCD cu stralucire redusa. Nook Color a primit tot patru stele.

Kindle Keyboard (Wi-Fi/3G, 3rd Generation), Amazon

Pe locul patru, cu trei stele si jumatate, se afla a treia generatie de e-readere Kindle ale celor de la Amazon.

In toamna anului 2011, dispozitivul a fost rebrand-uit cu numele Kindle Keyboard, si este cel mai bun model cu tastatura. Acesta asigura un contrast bun si vine la un pret mai mic decat cea mai noua generatie Kindle.

Sony Reader Wi-Fi PRS-T1, Sony

Tot trei stele si jumatate a obtinut si Sony Reader cu Wi-Fi. Dispozitivul beneficiaza de touchscreen si un rand de butoane dispuse sub display. Sony Reader se diferentiaza de restul aparatelor asemanatoare datorita designului.

Kobo eReader Touch Edition, Kobo

Acest e-reader Kobo a primit trei stele si jumatate de la cititorii PC World. Dispozitivul este ultra usor, are dimensiuni mici si un touchscreen sensibil. Cu toate acestea, finetea designului lasa de dorit.

Kindle, a patra generatie, Amazon

Daca esti fan Amazon si nu folosesti functiile de audio book, aceasta a patra generatie a dispozitivelor Kindle este un upgrade care merita toti bani. Comparativ cu editiile precedente, noul Kindle este usor si ofera performante mai ridicate.

Dispozitivul a primit tot trei stele si jumatate.

Familia Kindle Touch, Amazon

Dispozitivele Kindle Touch ale Amazon reprezinta modul in care compania americana incearca sa ajunga din urma competitia. Cu toate acestea, dotarile hardware ale e-readerelor si oferta de software nu sunt insa foarte imaginative.

Ele au primit doar trei stele si jumatate de la vizitatorii site-ului PC World.

iRiver Story HD

E-readerele iRiver Story au un display clar si cu rezolutie mare, dar designul aparatului lasa de dorit. Cititorii au acordat acestui dispozitiv doar trei stele.

Libre Air, Aluratek

Marimea mica a Libre Air si integrarea wireless cu Kobo Books, alaturi de un ecran LCD fara lumina transforma acest e-reader intr-o optiune decenta pentru cei care doresc un dispozitiv monocrom.

Libre Air a primit doar doua stele si jumatate.

România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#ereader, #dispozitive e reader, #carti electronice , #Gadgeturi IT