Casa inteligenta, un vis foarte usor de indeplinit!

Marti, 05 Iulie 2016, ora 17:01
6059 citiri
Casa inteligenta, un vis foarte usor de indeplinit!

Nu este greu sa ne imaginam casa ideala a viitorului: aparate si echipamente care pornesc si se opresc singure pentru economisirea energiei, un sistem bine pus la punct care recunoaste preferintele si starea de spirit a locatarului, totul integrat intr-un singur sistem foarte usor de controlat. Cam asa arata casa inteligenta a viitorului. Cat de departe suntem in 2016 de acest concept? Nu foarte departe, as zice.

Astazi, avem la dispozitie aplicatii si sisteme pentru automatizarea casei care ne duc tot mai aproape de casa viitorului. De la prize hightech, la termostate inteligente si televizoare cu internet, avem la dispozitie o varietate larga de produse care pot transforma o casa intr-un adevarat paradis electronic.

Beneficiile pe care o casa inteligenta le poate aduce vietii tale:

Economisesti bani

Instalarea solutiilor de automatizare determina luna de luna economii semnificative la costul de intretinere al casei.

Control total al sistemului Poti controla sistemul inteligent de oriunde, fie ca te afli in sufragerie sau la mii de kilometri distanta.

Scapi de povara unor sarcini din casa

Operatiile de rutina nu vor mai fi o corvoada: reglaj incalzire, activare-dezactivare sisteme de securitate, degivrare suprafete alunecoase iarna, coborare-ridicare jaluzele, etc.

Nivel de confort ridicat

Odata ce sistemul ajunge sa cunoasca toate preferintele utilizatorului, nivelul de confort creste.

Transforma-ti casa intr-una inteligenta!

In functie de buget si nevoi, poti instala in casa ta un sistem complet de automatizari prin interconectarea principalelor sisteme.

Imagineaza-ti cum ar fi ca atunci cand ceasul desteptator suna, sa porneasca curentul la o priza din bucatarie conectata cu un filtru de cafea si jaluzelele sa se deschida automat. Sau, cand esti la serviciu, sa fii informat prin SMS daca in casa sunt detectate miscari.

Daca ti-ai lasat acasa copii in grija bonei, poti vizualiza de la birou imaginile de pe camerele video. Iar seara, temperatura sa scada sau sa creasca, astfel incat sa beneficiezi de un maxim de confort de indata ce intri pe usa.

Principalele sisteme din casa ta care pot fi automatizate:

1. Sistemul de control al temperaturii

Utilizarea eficienta a capacitatii instalatiei de incalzire si confortul dintr-o incapere depind de sistemul de control al incalzirii. Cand acesta functioneaza corect, el are un impact asupra costurilor de incalzire. Din acest motiv, o automatizare a sistemului de control al temperaturii este binevenita.

Un sistem automatizat va asigura o temperatura stabilita in fiecare incapere dupa preferinta ocupantilor, indiferent de orientare, spatiu vitrat, pereti exteriori, etc. Cu ajutorul unui telefon sau al unui laptop se poate transmite comanda pentru incalzirea automata a camerelor sau pentru oprirea ei.

2. Sistemul de securitate

Nimic nu este mai important decat siguranta si protectia celor dragi. Un sistem de securitate inteligent integreaza sistemele de alarma, detectie de incendiu, supraveghere video si control acces, asigurandu-se ca tu si familia ta sunteti paziti de evenimentele neplacute. Poti fi anuntat de orice eveniment neprevazut oriunde te-ai afla, chiar si la mii de kilometri de casa.

Camerele de supraveghere video detecteaza evenimentul nedorit, sistemul iti transmite informatia si ia decizia potrivita (blocare cai de acces, anuntarea firmei de paza, filmare, expediere SMS de alarma, activarea localizata a sistemului de stingere a incendiului la detectarea fumului prin senzori etc.).

3. Sistemul de control al accesului

Controlul cailor de acces se face mult mai simplu daca este integrat in sistemul automatizat al casei. Accesul in anumite zone ale rezidentei, atunci cand nu sunteti de fata, se poate face prin carduri sau coduri unice. Acestea pot fi programate personalizat in functie de drepturile de acces stabilite.

De la distanta, poti comanda deschiderea automata a portilor sau a usilor de garaj. Pentru securizarea accesului se pot folosi yale cu identificare biometrica sau cu autoblocare.

Aceste produse folosesc elementele unice de diferentiere ale fiecarei persoane, identificarea biometrica sau pe baza de amprenta.

4. Sistem de control iluminare

Controlezi iluminatul din casa ta, chiar daca esti acasa sau nu. Controlul iluminatului are ca aplicatie principala reducerea consumului de energie. Nivelul de lumina este reglat prin unitatea de control, printr-un algoritm adaptat la sensibilitatea senzorului, astfel incat sa se realizeze o luminozitate uniforma. Activarea luminii pe diferite zone ale casei se face automat, in functie de gradul de folosire si de necesitati, in functie de sezon sau ora din zi sau noapte, totul creat anterior, prin consola de control.

5. Sistemul de mentenanta al casei

Intretinerea zilnica sau de sezon a unei case poate fi consumatoare de timp si de resurse. Cu ajutorul unui sistem de control automatizat, uiti de cele mai uzuale probleme din casa ta: degivrarea trotuarelor, rampelor si jgheaburilor, dozarea chimica a piscinei, udarea zilnica a gazonului, etc. Totul se face automat, printr-o simpla comanda, oriunde te-ai afla.

6. Sistemul de control audio-video

Atunci cand vine vorba de entertainment, un sistem automatizat integrat poate asigura un nivel de confort foarte ridicat. Poti controla playlist-ului care ruleaza sau volumul muzicii in diferitele zone ale casei. Oriunde te-ai afla in casa, chiar si din piscina, poti alege cand sa porneasca muzica, cum sa o combini cu sistemul de iluminare, ce intensitate sa aiba, totul printr-un control dinamic si foarte simplu.

Sistemul automatizat Home Cinema prevede mai mult decat simpla pornire a unui echipament. Jaluzelele de la ferestre coboara, lumina din living este diminuata automat, iar nivelul sonorizarii se adapteaza la conditiile de vizionare.

Daca vrei sa iti transformi casa in una inteligenta, automatizata, poti gasi toate echipamentele de care ai nevoie aici: http://www.dipolnet.ro/oferta-automatizari-casa-exta-free,6479.htm

#casa inteligenta, #automatizare casa, #securitate casa, #solutii IT locuinta , #Gadgeturi IT