Apple vrea sa introduca recunoasterea faciala

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 09:51
1246 citiri
Apple vrea sa introduca recunoasterea faciala
Apple vrea sa introduca recunoasterea faciala

Apple isi propune un nou tel ambitios: vrea sa introduca o aplicatie care sa recunoasca fata utilizatorului. Numita "Low Treshold Face Recognition", aplicatia va putea fi folosita chiar si ca o masura de securitate.

Apple a inregistrat un patent care va scana doar unele parti ale fetei, potrivit Tomsguide.com .

Aplicatia va debloca telefonul in momentul in care utilizatorul va fi recunoscut de sistem. Google a fost primul care lansat o asemenea optiune, implementata la telefonul Galaxy Nexus. Totusi, aplicatia a fost criticata de utilizatori, din cauza capacitatilor sale reduse.

Dispozitivele cu camera foto ar putea oferi servicii personalizate fiecarui utilizator, dupa recunoasterea fetei. De exemplu, setari specifice ar putea fi incarcate pe un iPad, iar acesta sa ofere utilizatorului informatiile selectate in prealabil, in momentul in care deschide telefonul.

Daca detaliile fetei utilizatorului vor fi stocate in cloud, atunci este posibil ca acesta sa urmareasca impreuna cu prietenii filme. Interesant este ca acestia vor urmari filme care se deruleaza pe iTV sau pe iPad 2.

Reprezentantii Apple au anuntat ca firma isi doreste ca sistemul de recunoastere sa fie permanent activ, dar sa implice un consum redus de energie. Utilizatorii vor lua dispozitivul, il vor indrepta spre fata, iar ecranul se va deschide sau bloca automat, fara a fi nevoie de apasarea vreunui buton.

#Apple aplicatie recunoastere faciala, #Apple aplicatie, #Apple smartphone , #Gadgeturi IT