Apple conduce in topul vanzarilor de tablete PC in T1

Vineri, 25 Mai 2012, ora 20:14
2649 citiri
Apple conduce in topul vanzarilor de tablete PC in T1

Apple detine 22,5% din piata mondiala a tabletelor PC, inregistrand vanzari de 17,2 milioane de unitati in primul trimestru din 2012, potrivit unui raport al NPD DisplaySearch.

Raportul a inclus analiza pietei globale a tabletelor, notebook-urilor si mini-notebook-urilor in T1. Pe locul al doilea s-a clasat compania HP, urmata de Acer Group, Lenovo si Dell. Dell a vandut 5,6 milioane de unitati in T1, anunta Mashable.

Vanzarile de iPad-uri au reprezentat 80% din totalul livrarilor Apple pe segmentul tabletelor PC. Mai mult de 13,6 milioane de unitati au fost vandute, contribuind la o crestere anuala de 162%. Intr-un singur trimestru, Apple a vandut 62,8% din volumul tabletelor la nivel global. Debutul vanzarilor de iPad-uri in martie a avut un rol esential in dominatia pe piata a companiei in T1.

Samsung s-a clasat pe locul al doilea in topul livrarilor de tablete in T1, cu o cota de piata de 7,5%.

China a avut un rol esential in cresterea pietei tabletelor in T1, avand o cota de piata de 13% din totalul vanzarilor de tablete, cu un procent de 12% din piata notebook-urilor si 16% din piata tabletelor PC.

#Apple vanzari tablete PC, #vanzari tablete PC T1, #Apple vanzari iPad T1 , #Gadgeturi IT