Amazon vinde Kindle in pierdere

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 16:04
1858 citiri
Amazon vinde Kindle in pierdere

Amazon Kindle e-reader, cel mai ieftina tableta de pe piata care costa 79 de dolari, are un cost de productie de 84,25 de dolari, cu mult mai mare decat pretul de la raft, spun analistii. Amazon isi recupereaza, insa, pierderile prin promovarea jocurilor cartilor si aplicatiilor sale pe aceste dispozitive.

Costul total al materialelor pentr tableta Kindle este de 78,59 de dolari, la care se adauga 30,50 de dolari pentru ecranul E-ink de 6 inci, potrivit companiei de cercetare de piata IHS iSuppli.

In plus, acelasi raport indica un cost de 5,66 dolari manopera pentru fiecare dispozitiv in parte.

IHS iSuppli mai arata ca aceste costuri nici macar nu includ costurile de dezvoltare suportate de Amazon pentru tableta Kindle, sau costuri de livrare sau distributie a dispozitivului.

Chiar daca Amazon cheltuie mai mult pentru a construi Kindle-ul pe care il vinde cu doar 79 de dolari, se pare ca exista cateva modalitati prin care Amazon face bani din acest dispozitiv.

Compania se foloseste de toate reclamele care apar ca screensaver sau la baza paginii principale a tabletei pentru a fructifica vanzarile de carti digitale, muzica, jocuri si aplicatii.

#vanzari Kindle, #Amazon vanzari pierdere, #pret Kindle , #Gadgeturi IT