Ai o tableta? Afla de ce vei mai cumpara una, in 2012

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 12:54
4533 citiri
Ai o tableta? Afla de ce vei mai cumpara una, in 2012

Tabletele vor avea succes, in 2012, mai ales la cei care detin deja un astfel de gadget. 2012 va aduce vanzari de 5 milioane de tablete, cu profituri de 2 miliarde de dolari, iar numarul de aplicatii va creste pana la 2 milioane, potrivit unui studiu Deloitte.

"Tabletele au fost cumparate masiv, din 2010, cand au intrat pe piata. Segmentul acesta a cunoscut cea mai rapida capacitate de penetrare pe piata", declarat Joylon Barker, seful departamentului pentru Tehnologie, Media si Telecomunicatii Deloitte, pentru TabTimes.

"Aproximativ cinci milioane de tablete vor fi vandute in 2012 catre cei care au deja un astfel de dispozitiv, ceea ce ar genera profituri de aproximativ 2 miliarde de dolari pentru companiile tehnologice", a adaugat reprezentantul companiei.

Stewart a declarat ca decizia consumatorilor de a cumpara inca o tableta ar putea fi generata de pret. "Poate, spre exemplu, cumperi inca un model de 7 inci pe care sa il folosesti doar pentru media", a declarat acesta. Pe de alta parte, pretul nu este neaparat un factor pentru partea corporate.

Raportul Deloitte a luat in considerare si tabletele utilizate in companii, si numarul tot mai mare de aplicatii disponibile.

Tablete pentru corporatii

Corporatiile cer mai multa rigiditate si securitate, recunosc cei de la Deloitte, care sustin ca ele vor deveni, acum, o noua provocare pentru producatorii de content, operatorii de retea si retaileri.

"Nu incercam sa sugeram ca e nevoie neaparat de o tableta speciala pentru mediul corporate", a declarat Duncan Stewart, Director la Deloitte Canada Research. "In ziua de azi, tehnologia de consum este punctul de start, insa companiile nu sunt nevoite as adopte toata tehnologia de consum. Ele au nevoie de tablete mai bine adaptate, astfel incat sa poata functiona pe reteaua privata a companiei", a explicat acesta.

"Companiile nu sunt interesate in tablete de 200 de dolari, rezulta din cercetarile noastre. Ele vor sa cumpere variantele de peste 600 de dolari, care au toate caracteristicile de necesare", spune Stewart.

Numarul de aplicatii se va dubla, in 2012

Pe segmentul de aplicatii, departamentul de tehnologie si media al Delotte a estimat ca numarul aplicatiilor disponibile din toate magazinele online de aplicatii vor depasi doua milioane, in 2012.

Daca cifra va fi atinsa, ar insemna o dublare fata de anul trecut, cand numarul total a ajuns la un milion in luna decembrie, potrivit firmei de cercetare.

Deloitte vede piata aplicatiilor drept foarte fragmentata in acest moment si sustine ca dezvoltatorii ar putea crea pana la 360 de variante diferite pentru fiecare platforma in parte, anul acesta.

#vanzari tableta, #cumpar tableta, #pret tableta, #tableta 2012 , #Gadgeturi IT