2012, anul Ultrabook la cel mai mare targ de tehnologie din lume (Video)

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 19:03
1853 citiri
2012, anul Ultrabook la cel mai mare targ de tehnologie din lume (Video)
Consumer Electronics Show, cel mai mare targ de tehnologie

Cel mai mare targ de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES), demonstreaza, prin editia planificata pentru luna ianuarie 2012 ca recesiunea in sectorul IT poate fi uitata. Specialistii estimeaza ca targul va reuni peste 149.000 de participanti, atrasi de lansarile de aici.

Editia din 2012 a celui mai mare targ de tehnologie din SUA va avea loc in Las Vegas, scrie venturebeat.com. Cea mai asteptata lansare este Ultrabookul, un computer foarte subtire, care poate fi pornit instantaneu.

"Daca anul trecut a fost anul tabletelor, atunci 2012 este caracterizat de Ultrabook", sustine Jason Oxman, senior vice president la Consumer Electronics Associations, grupul care organizeaza targul. Producatorii de computere vor introduce zeci de modele de Ultrabook, care sunt subtiri, dar perfect capabile sa indeplineasca toate functiile unui Apple MacBook Air.

Intel are de gand sa lanseze la editia de anul viitor a CES 50 modele noi de sisteme ultraportabile, dintre care unele sunt bazate pe un format convertibil. Acest lucru le permite utilizatorilor sa alega intre functionalitatea unui laptop si comoditatea unei tablete, intrucat ecranul se poate roti la 180 grade.

Printre lansarile care vor avea loc anul viitor, la CES, se mai numara: aplicatiile si device-urile mobile, dar si servicii bazate pe cloud si pe retelele sociale. Apple ar putea lansa noi modele actualizate ale laptopului MacBook Air, cu dimensiuni de 11,6, 13,3 si 15 inci.

Spectacolul de anul viitor va reuni mai mult de 2.700 de expozanti, care ocupa peste 1,8 milioane de metri patrati de spatiu expozitional. Acest lucru nu poate decat sa demonstreze ca economia high-tech se descurca mult mai bine decat cu un an in urma.

Producatorii sunt mult mai increzatori in capacitatea lor de a vinde gadget-uri si servicii care vor fi expuse la spectacol. CES este un barometru al ecosistemului tech, de la companii, la marii retaileri. Chiar si consumatorii sunt mai optimisti, iar cele mai recente sondaje arata ca acestia sunt pregatiti sa plateasca, in medie, 246 de dolari pe electronice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Consumer Electronics Show, #targ tehnologie, #lansari it 2012, #premiere it 2012, #ultrabook ces 2012 , #Gadgeturi IT