Tabletele PC, din ce in ce mai populare printre copii

Miercuri, 15 August 2012, ora 15:29
2007 citiri
Tabletele PC, din ce in ce mai populare printre copii

Popularitatea tabletelor PC printre copii creste mai rapid decat cea a consolelor de jocuri video, arata un sondaj realizat recent.

Studiul arata ca familiile cu copii cu varsta curpinsa intre patru si 14 ani detin in medie 10 dispozitive diferite, iar copiii folosesc aproximativ cinci dintre acestea. Studiul a fost realizat de NPD Group si poarta numele "Copiii si dispozitivele electronice: Editia 2012", acesta indicand care sunt tendintele privind utilizarea gadget-urilor in mediile familiale, scrie Mashable .

Consolele de jocuri video continua sa fie mai folosite decat tabletele, dar in ultimul an s-a observat o crestere puternica a popularitatii noilor tablete in grupul de varsta 4-14 ani. Astfel, comparativ cu 2011, cand popularitatea tabletelor crescuse cu doar 3%, in 2012, aceasta a avut un avans de 13%.

Concluziile sondajului indica faptul ca producatorii de tablete ar trebui sa construiasca dispozitive destul de simple, pentru a fi folosite si de copii.

"Copiii folosesc tabletele pentru jocuri, pentru a viziona filme si emisiuni TV, sa citeasca si sa asculte muzica si, uneori, pentru a face poze", a declarat Russ Crupnick, vicepresedinte al NPD Group. "Copii mai mari folosesc tabletele si pentru accesarea site-urilor de socializare si pentru a comunica."

Dispozitivele portabile pentru ascultarea de muzica, precum iPod si alte MP3-playere, si-au pierdut din popularitate in ultimul an, doar 35% dintre gospodarii detinand unul, comparativ cu 48% in 2011.

Sondajul s-a derulat in luna martie 2012, peste 3.200 de persoane raspunzand la intrebari.

Apple ocupa aproape trei sferturi din piata de tablete din China

2016, anul tabletei?

#popularitate tablete PC, #tablete PC, #tablete PC copii , #Gadget PC