Review iPad: Ce aduce nou tableta lansata de Apple

Joi, 08 Martie 2012, ora 09:39
2097 citiri
Review iPad: Ce aduce nou tableta lansata de Apple

Companiile vor iubi noul iPad Apple. Acestea folosesc tabletele in mii de moduri, de la manuale de zbor pentru pilotii de avioane pana la diagrame de spital.

Remote Desktop

iPad 3 poate fi folosit ca un dispozitiv de legatura cu PC-ul tau. Cu software ca LogMeln sau TeamViewer, un iPad iti poate afisa si controla ecranul calculatorului tau de la distanta.

Acesta lucru iti va permite sa te ocupi de mai multe task-uri in acelasi timp. In plus, acum nu vei mai fi obligat sa-ti cari laptopul personal cu tine sau sa achizitionaezi licente scumpe pentru software.

Ecran mai bun

Cu toate ca iPad 2 are un ecran cu rezolutie de 1024x768 este un dispozitiv care permite optiunea de remote desktop, noul iPad vine cu un ecran mult mai performant, cu rezolutie de pana la 2048x1536.

Aceasta este mult mai mare decat cea a multor PC-uri, permitand iPad-ului sa afiseze informatiile full screen. Rezolutia imbunatatita iti va permite sa treci cu usurinta de la full screen la focus pe o anumita imagine pastrand insa si calitatea acesteia.

Noul iPad are integrat si un sistem de recunoastere vocala pentru dictare (disponibil in engleza, franceza, germana si japoneza).

Conectivitate

Pentru a te folosi de optiunea de remote desktop, reteaua wireless este critica. Wi-Fi este o optiune perfecta pentru atunci cand ai o astfel de retea disponibila, dar atunci cand esti pe drum, noul iPad ofera compatibilitate cu tehnologiile de internet mobil 4G LTE, dar si cu HSPA+ si HSDPA.

Baterie mai eficienta

Chiar daca display-ul si conectivitatea sunt cruciale pentru accesul la remote desktop, si bateria joaca un rol important. Conexiunea la retele 4G solicita o mai mare parte din baterie, decat 3G.

Noul procesor A5X ofera o mai buna eficientizare a consumului de energie a componentelor interne ale iPad, compensand astfel pentru consumul mai ridicat necesar de reteaua 4G.

Astfel, bateria noului iPad ofera 10 ore de activitate in conditii normale, si scade la 9 ore cand este conectat la 4G.

Camera foto

Camera foto de pe spate are 5 megapixeli, beneficiaza de un senzor BSI (cu iluminare din fundal), video Full HD 1080p cu stabilizator de imagine si noise reduction.

Pret

Noul iPad este disponibil pentru 499 dolari in magazinul online al Apple, acesta fiind pretul de inceput. Momentan se primesc doar pre-comenzi, tabletele urmand sa fie livrate incepand cu 16 martie, conform site-ului Apple.

#iPad nou, #ipad apple, #iPad HD retea 4G, #iPad 4G , #Gadget PC