Lexmark nu mai produce imprimante cu tus

Miercuri, 29 August 2012, ora 15:24
2072 citiri
Lexmark nu mai produce imprimante cu tus

Reprezentantii Lexmark au anuntat ca producatorul renunta la imprimantele cu cerneala si ca se va concentra exclusiv pe fabricarea modelelor cu laser. In urma deciziei, peste 1.700 de angajati isi vor pierde locul de munca.

Dupa ce va opri productia de imprimante cu cerneala, Lexmark va economisi aproximativ 95 de milioane de dolari. Pana in 2015, Lexmark va inchide fabrica din Filipine, iar americanii au anuntat ca vor vinde cele 1.000 de patente, arata Mashable.

"Decizia a fost una dificil de adoptat, dar a trebuit sa facem acest pas, din ratiuni ce tin de imbunatatirea ratei profitului", a declarat directorul general Lexmark, Paul Rooke.

Acesta a mai precizat ca Lexmark se va concentra pe imprimantele cu laser si investitiile companiei se vor concentra pe dezvoltarea unor noi solutii software. "Consideram ca sinergia dintre imagistica si elementele de software ale business-ului nostru va continua sa ajute la cresterea intregii organizatii".

Foarte multi specialisti IT au comparat anuntul Lexmark cu decizia Kodak, care a anuntase ca va vinde diviziile pentru film, scanere comerciale si afacerea de chioscuri foto, ca parte a procesului de reorganizare.

Reprezentantii Kodak au anuntat ca vor sa vanda 1.100 de brevete digitale, care ar putea valora pana la 2,6 miliarde de dolari, pentru a-si achita datoriile fata de creditori.

#Lexmark imprimanta cerneala, #lexmark, #imprimante Lexmark , #Gadget PC