Iarna nu-i ca vara! Afla cum poti regla temperatura din masina

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 00:00
4854 citiri
Iarna nu-i ca vara! Afla cum poti regla temperatura din masina

Cea mai mare problema a soferilor, fie ca vorbim de sezonul geros, fie ca ne referim la perioadele caniculare, ramane asigurarea unei temperaturi optime in interiorul masinii cu care pleaca la drum.

Iarna risti sa prinzi un guturai in vreme ce astepti ca masina sa se incalzeasca, in timp ce vara stai de straja langa automobil pentru a-ti face curaj sa te avanti in cuptorul dinauntru.

Toate aceste inconveniente pot fi evitate foarte usor prin utilizarea sistemelor de pornire a motorului la distanta Viper, un instrument util cu care poti regla temperatura dorita in cabina masinii de la distanta si cu mult inainte de a te urca la volan, ne lamureste Marian Stancu, directorul de vanzari Falcon Electronics, intr-un interviu acordat Business24.

Un sistem Viper este menit sa salveze timp pretios din viata unui sofer si sa asigure confortul acestuia si al celorlalti pasageri din masina in siguranta deplina si cu un consum minim de carburant.

O simpla comanda din butonul telecomenzii va asigura pornirea automata a instalatiei de clima din masina ta fara ca tu sa parasesti interiorul cladirii.

Si o poti face din oricare punct al globului unde ai o conexiune de internet, prin intermediul unei aplicatii smart descarcate pe telefonul mobil.

Anual, 1.000 de soferi romani aleg sa-si monteze sisteme de pornire de motor Viper pentru a economisi timp si a asigura confortul masinii personale. Iata tot ce ar trebui sa stii si tu despre aceasta tehnologie.

Foto: The Cool Gadgets

Ce sunt si cum functioneaza sistemele de pornire?

Sistemele de pornire a motorului la distanta Viper sunt instrumente prin care utilizatorii obtin mai mult confort, deoarece permit declansarea motorului prin apasarea unui buton, fara sa fie nevoie de proximitatea imediata cu autovehiculul.

Prin intermediul acestor sisteme, iarna soferii pot incalzi masina din confortul propriei case, iar vara pot sa racoreasca interiorul autovehiculului inainte sa iasa de la birou, fara sa fie impiedicati de canicula.

Anumite sisteme de pornire a motorului Viper permit si o comunicare bidirectionala cu masina. Cu alte cuvinte, nu doar utilizatorul transmite comenzi catre masina, dar si autovehiculul poate transmite informatii despre starea sa, de la temperatura in habitaclu si pana la motivul declansarii sistemului de securitate.

Exista sisteme de pornire universale sau acestea sunt dedicate fiecarei marci/producator auto?

Nu exista un sistem universal de pornire de motor, ci solutii personalizate in functie de modelul de masina si de nevoile utilizatorului. De retinut ca nu toate modelele de masini suporta sistemul de pornire de motor.

Functia de pornire motor se activeaza numai din telecomanda sau exista si aplicatii smart dedicate acestor sisteme? Care este distanta de la care receptioneaza semnalul transmis de telecomanda?

Utilizatorul poate sa dea comanda de pornire a motorului de la distanta fie din cheie (numai la anumite modele BMW si Mercedes), fie din telecomanda. Cea mai mare raza de actiune a telecomenzii Viper este de 1,6 km.

Dar cel mai interesant produs de la Viper pe acest segment este pornirea motorului de oriunde din lume prin intermediul smartphone-ului, produs care se numeste SmartStart.

Acest sistem ofera informatii in timp real despre localizarea vehiculului, despre temperatura la bord si despre eventualele declansari ale sistemului de securitate direct pe smartphone.

Si, la cea mai recenta versiune, SmartStart poate fi folosit inclusiv prin intermediul ceasului inteligent de la Apple.

Ce riscuri intampin cand pun in functiune un sistem de pornire de motor?

Utilizatorii nu se vor confrunta cu riscuri la punerea in functiune a unei porniri a motorului de la distanta daca montajul a fost executat corect. De aceea, recomandam instalarea numai la dealerii autorizati.

Care este consumul mediu al unui astfel de sistem? In ce limite de temperatura au fost testate acestea?

Pentru un motor cu putere medie, pe benzina, consumul este de aproximativ 1,4 litri de combustibil pe ora.

Limitele de temperatura in care au fost testate si in care functioneaza aceste sisteme sunt similare cu ale componentelor din industria automotive: de la -40 la +85 grade Celsius.

Un sistem performant de pornire de motor vine si cu alte functii?

Sistemele de pornire de motor de la Viper vin, de regula, cu optiuni de securitate. Sistemele mai complexe au si optiuni de tracking, ofera informatii despre starea masinii, eventualele cauze ale declansarii sistemului de securitate etc.

Cate astfel de sisteme au fost achizitionate de soferii din Romania?

Pot sa va spun ca anual vindem circa 1.000 de sisteme de pornirea motorului la distanta.

Din ce regiune au venit cele mai multe comenzi?

Instalam astfel de sisteme in toata tara, dar cel mai des avem solicitari din Bucuresti, Brasov, Iasi, Suceava, Bacau, Sibiu, Cluj.

#gadget auto, #sistem pornire motor Viper, #temperatura masina, #sisteme personalizate Viper , #Gadget auto