Scoate campionul din tine: Recomandari de ceasuri sportive

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
6622 citiri
Scoate campionul din tine: Recomandari de ceasuri sportive

Te-ai hotarat sa duci o viata sanatoasa si sa faci sport. Ai inceput sa alergi aproape in fiecare dimineata si te simti tot mai in forma. A venit timpul sa-ti si monitorizezi performantele. Vezi cinci ceasuri sportive si alege-l pe cel care ti se potriveste.

Oregon Scientific SE833

Oregon Scientific SE833 este un ceas bun pentru orice sportiv amator aflat la inceput de drum. Acest ceas monitorizeaza ritmul cardiac, iar sportivul poate descarca datele exercitiilor sale direct in computer.

Ceasul include o curea pentru piept, pentru a transmite continuu rata batailor inimii la ceasul de insotire. Ritmul cardiac poate fi vazut pe ecranul LCD, astfel incat sportivul sa-si adapteze ritmul de antrenament pana la limita personala.

Costa 539 lei, redus de la 599 lei, si poate fi gasit la eMAG.ro.

Hama M-110

Hama M-110 este un ceas sportiv cu statie meteo integrata, util pentru drumeti, alpinisti sau ciclisti. Este un ceas entry level, dar care are o multime de functii utile.

Este rezistent la apa pana la 30 de metri si are altimetru, barometru, termometru, busola, timer, numaratoare de pasi, cronometru, calendar si prognoza meteo.

Costa 299 lei si poate fi gasit la Clickshop.

Ceas Garmin Forerunner 110

Cu ceasul Garmin Forerunner 110 ne aflam deja la un alt nivel, unul profesionist. Asta se vede, in primul rand, in pret. Costa 964 lei la runningshop.ro.

Este perfect pentru orice alergator, fie el profesionist sau amator, care isi doreste sa tina o evidenta a antrenamentelor. Are un GPS incorporat ca tu sa stii cat ai alergat, pe unde si cu ce viteza. In timpul antrenamentului poti vedea distanta parcursa, viteza medie, timpul si ritmul cardiac instant. De asemenea, ceasul poate fi setat sa anunte la fiecare 400m, kilometru etc.

Pentru mersul pe bicicleta trebuie doar sa schimbi monitorizarea vitezei din "Pace" (minute/kilometru) in "Speed"(kilometri pe ora) si sa il tii la mana sau sa il pui pe suportul optional pentru bicicleta.

Ceasul vine cu o curea pentru puls care functioneaza pe tot parcursul antrenamentului - se inregistreaza tot timpul ritmul cardiac si tu il poti vedea pe cel instant. Acasa, functie de toti parametrii, se calculeaza caloriile consumate.

Datele obtinute se pot inscrie pe http://connect.garmin.com/. Acolo vei putea vedea harta traseului pe care ai alergat si multe alte informatii despre distanta parcursa, timp, ritm cardiac, care vin in forma de grafice si diagrame.

Garmin Forerunner 310XT

Garmin 310XT este un ceas perfect pentru triatlonisti, pentru ca este specializat pentru inregistrarea datelor din timpul alergarii, ciclismului si inotului.

Il poti gasi la sportraid.ro si costa 1.667 lei.

Are GPS incorporat, este rezistent la apa, iar bateria rezista pana la 20 de ore. Cu alte cuvinte, poti sa il folosesti fara nicio grija si la o competitie de Ironman.

Garmin Forerunner 310XT inregistreaza timpul, distanta, ritmul si ritmul cardiac in fiecare moment. Are functionalitate wireless si se poate conecta usor la accesorii ANT+ optionale. De exemplu, se poate conecta la senzori de viteza, senzori de putere sau senzori de cadenta cadenta pentru antrenamente in interior.

Poti vedea locatiile GPS salvate si te poti indrepta catre ele - formatul britanic Grid iti da informatii despre longitudine si latitudine.

Dupa terminarea antrenamentului poti transfera wireless datele obtinute catre computer. Datele obtinute se pot inscrie pe site-ul Garmin unde toate informatiile despre antrenament se analizeaza sub forma de harti si diagrame. Fisierele sunt compatibile si cu alte site-uri care analizeaza antrenamente GPS inregistrate, precum Endomondo.com.

#ceasuri sportive, #garmin forerunner, #ceasuri oregon scientific, #ceasuri GPS , #Ceas gadget