Piata imobiliara are legaturi directe cu bugetul local

Luni, 27 Martie 2006, ora 05:31
902 citiri

Legatura dintre imobiliar si bugetul local este directa, iar autoritatile locale ar trebui sa exploateze mai bine resursele pe care le au"Autoritatile locale ar trebui sa intre in asocieri, sa inchirieze, sa contribuie cu infrastructura pentru a stimula dezvoltarea zonelor respective si a creste interesul investitorilor intr-o anumita zona, a apreciat Gabriel Biris, avocat la Casa de Avocatura Salans, specialist pe probleme de fiscalitate.

Cu prilejul unei dezbateri vizand legatura dintre investitia in imobiliar si bugetele locale, Nicolae Done, Tax Partner la KPMG, a precizat ca "Zonele rezidentiale sunt generatoare nu numai de impozite si taxe pentru autoritatea locala, ci chiar si pentru bugetul statului. in plus, de la bugetul central se intorc la bugetele locale o parte din aceste venituri".

Tema principala a dezbaterii organizate de presedintele companiei imobiliare Impact, Dan Ioan Popp, a urmarit inventarierea tipurilor de impozite si taxe care sunt incasate la bugetul local anterior si in timpul constructiei de imobile.

In acest context, Nicolae Done a precizat ca pana la momentul in care se primeste aceasta autorizatie se platesc "o multitudine" de taxe, cum ar fi: taxa pentru racordarea la reteaua de apa si energie electrica, taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism, taxa de mediu, taxa pentru aprobarea autorizatiei de constructie.

"Autoritatea locala ar trebui sa gandeasca exact ca un privat, atunci cand investeste sa se gandeasca la castig, fie ca exploateaza bunurile pe care le are, sau se asociaza cu entitati private pentru a crea acel inceput in a atrage interesul intr-o anumita zona", a precizat Nicolae Done.

Bloombiz.ro

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.