Firmele cu profit mai mic in T4 ar trebui sa inchida situatiile pana in 25 februarie

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 14:04
1269 citiri
Firmele cu profit mai mic in T4 ar trebui sa inchida situatiile pana in 25 februarie

Firmele care inregistreaza un profit mai mic in trimestrul patru, fata de cel anterior, ar trebui sa plateasca impozitului trimestrial si sa inchida exercitiul financiar pana la 25 februarie pentru a evita achitarea unei sume mai mari, aferenta trimestrului trei, transmite Mediafax.

"Sunt unele firme care au rezultate mai bune pe ultimul trimestru si pot sa faca regularizare mai tarziu. Dar daca ai avut un rezultat mai prost decat in trimestrul trei, atunci ar trebui sa te grabesti", a declarat pentru Mediafax avocatul Gabriel Biris.

Potrivit Codului Fiscal, firmele care aleg sa plateasca impozitul pe profit aferent trimestrului patru pana la data de 25 ianuarie vor achita o suma echivalenta impozitului din trimestrul anterior.

Aceste firme vor depune vor depune situatiile financiare anuale pana la 25 aprilie, cand se va face regularizarea si se va stabili daca respectivul contribuabil are de platit sau de primit bani. 

Pe de alta parte, firmele care definitiveaza pana la data de 25 februarie inchiderea exercitiului financiar vor plati impozitul pe profit aferent anului fiscal incheiat.

Alexander Milcev, tax partner la Ernst&Young Romania, a aratat ca incheierea exercitiului financiar este mai greu de realizat de catre companiile mari, din cauza duratei mai lungi in care sunt auditate rezultatele, dar poate fi efectuata mai usor de catre firmele medii sau mici.

"Companiile medii si mici pot inchide fara probleme in februarie", a spus Milcev.

Guvernul a decis sa elimine impozitul minim, de la 1 octombrie, urmand ca firmele sa plateasca impozit pe profit pentru ultimele trei luni ale anului.

"Deseori trimestrul patru iese mai prost decat trimestrul trei", a aratat Milcev.

Ultima data pentru plata impozitul minim va fi 25 octombrie, aferenta trimestrului trei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#firme, #profit, #situatii, #financiare, #impozit, #minim , #stiri Gabriel Biris