Cui i-e frica de declararea averii - de ce isi vor dori evazionistii sa fie alesi de Fisc

Joi, 29 August 2013, ora 09:36
1830 citiri
Cui i-e frica de declararea averii - de ce isi vor dori evazionistii sa fie alesi de Fisc
Sursa foto: Gandul.info

Vestea ca romanii aflati pe lista neagra a Fiscului vor fi nevoiti sa depuna o declaratie de avere i-a speriat pe multi, dar Gabriel Biris, avocat specializat in probleme fiscale spune ca, daca citim cu atentie, este vorba, de fapt, despre o "amnistie fiscala pentru prieteni".

In mass-media a fost dezbatut intens in ultimele zile ordinul de ministru prin care vor intra in vigoare declaratiile de patrimoniu, ordin publicat luni pe site-ul Ministerului de Finante, in acord cu prevederile din Codul de procedura fiscala.

Initial s-a crezut ca toata lumea va trebui sa completeze aceste declaratii, de aceea Ministerul a venit cu precizari, marti seara.

Pe scurt, depunerea declaratiei se face doar la cererea organului fiscal si vizeaza strict acele persoane fizice care in urma unor verificari prealabile "prezinta un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate", precizeaza Ministerul de Finante.

"E o chestie foarte interesanta la mijloc. La inceput am avut senzatia ca e ceva de genul 'bagam gloante pe teava impotriva dusmanilor nostri politici'. Stiti ca si in 2009 tot asa au inceput controalele la TVA la imobile, pentru niste rafuieli politice, si in 2011 cu TVA la drepturi de autor tot la fel, asa ca m-am gandit ca vor sa faca iar o astfel de chestiune pe scara larga, pentru ca nu pot sa ii suspectez de prea multa buna credinta", a declarat pentru Ziare.com avocatul de business Gabriel Biris, specialist in probleme fiscale.

Citeste mai multe despre Cui i-e frica de declararea averii - de ce isi vor dori evazionistii sa fie alesi de Fisc pe Ziare.com.

#declaratii avere Fisc, #amnistie fiscala Romania, #nedeclarare venituri, #lista neagra Fisc, #Gabriel Biris declarare avere , #Avere